Bu haber 20 Şubat 2010, Cumartesi 01:24 tarihinde eklendi. 413 kez okundu.
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KONSER
Lösemi, artık protokole uygun olarak tedavisini bitiren hastaların önemli bir kısmının şifaya kavuşup normal hayata dönebildiği bir hastalıktır

Fakat bu hastalıkta tedavi programı boyunca geçilen yollarda uyulması gereken kurallar katıdır ve ihmali affetmez. Yokluk ve imkansızlık gibi haklı sebepleri bile programı aksatmasından hoşlanmaz.
Samsun Lösemili Ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği, hasta sahiplerinin tamda imdat çağrısı yaptıkları zamanda yanlarında bulunmak, en azından maddi anlamda destek vermek üzere ve hayırsever vatandaşların bağışlarıyla ayakta durmaya çalışan bir dernek. Bafra halkı zaman zaman yaptığı etkinliklerle hasta çocuklarımızın uzanan ellerinden tutmaya çalışmaktadır. Yine böyle bir hayırlı hizmet için, Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu konser verecek. Sanat müziğinin birbirinden değerli parçalarının seslendirileceği konserin gelirini Lösemili çocuklarımıza bağışlayacak. Cemiyet başkanı Namık Anarat bu konserin çok anlamlı olduğunu ifade etti.
OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof .Dr. Davut Albayrak, Löseminin tedavi edilebilir fakat uzun süre tedavi gerektiren çok masraflı bir hastalık olduğunu belirtti. Hastaların tedavilerinin düzenli yapılması için maddi ve manevi destek olunması gerektiğini belirtti.Bu amaçla 12 şubat 2010 tarihinde Bafra Musiki Cemiyetinin vereceği ve gelirini hastalarımızın ihtiyaçları için kullanacakları Türk Sanat müziği konserinin önemli bir destek olacağını belirti.İyi bakımın tedavinin başarısını arttırdığını hatırlattı. Bu anlamlı konserden dolayı katkıda bulunan Bafra Musiki cemiyetine Bafralılara ve tüm gönüllülere çok teşekkür etti. Konser biletleri 5 TL ve Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde ki musiki cemiyetinden alabilirsiniz , katkılarınızla hem güzel bir konser dinleyecek, hemde lösemili çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında sizinde katkınız olacak.
|