GENÇLİK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinin açılışını düzenlenen törenle hizmete açtı.

GENÇLİK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
GENÇLİK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı Bafralı Gençler, “Suat Abi, Bafralı Gençler sana hasta, Alllah seni başımızdan eksik etmesin, Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır, Bafra’yı spor kenti yapan Bakanımıza minnetkarız,  onun makamı gönül makamı, Bafra’nın geleceğini düşündüğün için Bafralı gençler sizinle gurur duyuyor” yazılı pankartlarla karşıladılar.

BAKAN KILIÇ, BAFRA’YA VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMESİNİN COŞKUSUNU YAŞADI

      Samsun Milletvekili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bakan olunca, Bafra ziyaretlerinde, Bakanlığına ait yatırımlardan Bafra’ya gençlik merkezi, Olimpik yüzme havuzu, 2 bin Kişilik Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu,’ 7 bin 500 kişilik Bafra Şehir Stadyum’ sözü vermişti. Bakan Kılıç, bu sözlerini yerine getirmenin haklı gururunu, Gençlik merkezinin açılışını yapmak için geldiği Bafra’da,Bafralıların coşkulu karşılaması ile yaşadı.

      Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkesinin açılış töreni saygı duruşu  istiklal marçının okunmasıyla başladı.

      Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,”Türkiye’de, Bafra Gençlik Merkezi projesi en büyük ve en güzellerinden biridir. Şuan Türkiye’de, Gençlik Merkezi projeleri arasında, Bafra Gençlik Merkezi projesi en önde bitenlerden bir tanesi olmuştur. Gençlik Merkezleri gençlerin evden sonra okuldan sonra ki, durağı olacak” dedi. 

      Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ’’Bu gün Bafra ilçemizde yapımı tamamlanan gençlik merkezinin açılış töreninde birlikteyiz. Bu gençlik merkezinin yapımına karar veren ve bu gün açılış töreninde aramızda bunulan Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Suat Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Samsun’un birçok ilçesinde gençlik merkezleri ve spor tesislerinin yapımı hızla devam ediyor. Bu günde Bafra ilçemizde yapımı tamamlanan gençlik merkezimizi hizmete açmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Çok kısa bir zamanda çok önemli bir gençlik merkezi Bafra ilçemize kazandırıldı. Bafra ilçemiz Samsun’un en büyük ilçelerinden birisidir. Bafra’da çok önemli bir genç nüfus var. Bu genç nüfusun ihtiyaç duyacağı bir merkezin bu gün açılışını gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin okul dışındaki zamanlarını geçirmelerine önemli bir katkı sağlayacak olan bu merkez, gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Bu gençlik merkezinin yapımında emeği geçen başta Sayın Bakanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyor, bu merkezin Bafra ve Samsun Gençliğine  hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmasından sonra kürsüye Gençlik Ve spor Bakanı Suat Kılıç çıktı.

      Bafra’ya Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu da, Bafra’ya kazandıracaklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,” Bir yıla kalmadan, Bafra Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Bafralı gençlerimizin hizmetinde girecek, gençler yüzmeyi Kızılırmak’da değil, havuzda öğrenecek. Kızılırmağa balık tutmaya gidecek. Bugün bu gençlik merkezinin kapısından içeriye siz gireceksiniz. Sonra bir gün bu gençlik merkezine çocuklarınızı getireceksiniz. Sonra daha ileride bir gün bu gençlik merkezine torunlarınızı getireceksiniz. Sonra biz, bu gençlik merkezlerinden yetiştik. Bu gençlik merkezleri bizim için bir ocak oldu. Yerine göre, okuma salonu oldu. Yerine göre, bir eğitim atölyesi oldu. Ana’yı sevmeyi, Baba’ya saygıyı doğaya değer vermeyi, tek vatanı, tek devleti, tek bayrağı, tek milleti biz bu gençlik merkezlerinden öğrendik diyenler olacak. Asım’ın neslini bu gençlik merkezinde öğrendik diyen olacaksınız. Necip Fazılı bu gençlik Merkezlerinde, Sezai Karakoç’u bu gençlik merkezinde tanıdık diye, anlatacaksınız.’Gel ne olursan ol, gel’ diyen Mevlana’nın çağları aşan çağrısını bu gençlik merkezlerinde öğrendik diyen sizden sonra gelen nesillere de anlatacaksınız” şeklinde konuştu.

      Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik Merkezinin birer eğitim atölyesine döneceğini ve gençlerin gençlik merkezlerinden geleceğe hazırlanacağını söyledi.

“EN KISA ZAMANDA BAFRA, BAFRALILAR VE BAFRASPOR STADYUMUNA KAVUŞMUŞ OLACAK”

         Bakan Kılıç: "Yolu gençlik merkezlerinden geçen gencimizin Türkiye'nin herhangi bir yerinde polise molotofkokteyli atması mümkün değildir."

       Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Cumhuriyetin 100 yılına bu Türkiye’yi, eğer siz taşıyacaksanız, adresiniz artık kahvehaneler değil, gençlik merkezleridir” dedi.

             "Gençler kahve köşelerinde belirsizliğe sürüklenmeyecek"

       Gençlik merkezlerinin gençlerin evden sonra, okuldan sonraki durağı olacağını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

    "Yolu gençlik merkezlerinden geçen gencimizin Türkiye'nin herhangi bir yerinde polise molotofkokteyli atması mümkün değildir. Yolu gençlik merkezlerinden geçen herhangi bir gencimizin Türkiye'nin herhangi bir yerinde sprey boyalarla Belediye otobüslerinin üzerine bölücü sloganlar yazması mümkün değildir. Buralardan yolu geçen gençlerimiz anne babaya itaati olan, topluma saygısı olan, çevreye duyarlılığı olan nesiller olarak yetişecek. Burada yetişen nesiller Türkiye'nin her yerinde tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet diyen nesiller olacak. Bu şuurla yetişeceksiniz. Gençler kahve köşelerinde belirsizliğe sürüklenmeyecek. Gençler internet kafelerde belirsizliğe sürüklenmeyecek. En iyi faaliyetler, en doğru faaliyetler, en meşru faaliyetler, hepsi burada."

      Bakan Kılıç, Samsun Valiliğine, Samsun Özel İdaresine, Kaymakamlıklara, Spor teşkilatına ve ayrıca Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür etti. 

 

            Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinin açılış törenine;  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, 19 Mayıs ilçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, AK Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayları, işadamları, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.