Bafra’daki öğrenciler tüm Dünya’ya uyarıda bulundular

Bafra’da Cumhuriyet Meydanında öğrenciler, 2014 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılarda bulunarak bin adet fidan dağıttı.

Bafra’daki öğrenciler tüm Dünya’ya uyarıda bulundular
Bafra’daki öğrenciler tüm Dünya’ya uyarıda bulundular

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi 10 Yabancı dil sınıfı öğrencileri, Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim OKAY öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı`nda çok güzel, bir o kadar ilginç etkinlik düzenledi. Etkinlikte  ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı Bafra ‘dan Tüm dünyaya uyarılarda bulundu.

Etkinlik Salı günü saat sabah 10:00 da Altınkaya Anadolu lisesi Müzik öğretmeni Erhan Gül yönetiminde yüzlerine insanoğlunun  doğal kaynakları hoyratça kullanımından   üzüntü   duyan dünya   maskesi  takan öğrencilerin  mini bir konseriyle başladı. İngilizce ve Türkçe hazırladıkları dövizlerle tehlike çanları çalarak vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Refia ATMACA isimli öğrenci mizansel olarak dünyanın 2014 falına baktı. Ayrıca Öğrenciler  yoldan geçen vatandaşlara ve çevredeki esnafa Altınkaya Anadolu lisesinin “DOĞANIN SESİ” isimli çevre gazetesini  dağıttı. 
Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim OKAY, “Bizler 2014 yılında dünyanın karşılaşacağı felaketlerin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının farkındayız. İnsanoğlu kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullandıkça, çevre felaketleri sürecek. 2014`e girmeye saatler kala, halkımızı 2014 yılında olması muhtemel olumsuzluklara karşı uyarmak ve dikkatlerini çekmek amacıyla tehlike çanları çalıyoruz. Ve diyoruz ki, yeni yılda soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden, tasarruflu kullanalım” dedi.

10. Sınıf Yabancı Dil öğrencisi İsmail Şener’de, “Bilim adamlarına göre 2014 yılı geçtiğimiz yıllara daha zor geçecek. Dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken diğer tarafında daha kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de halkımızı bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli sorumlu kullanmaları için tehlike çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız. Halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz” diye konuştu. Resimlerin çiziminde çok büyük katkı sağlayan Resim öğretmeni Emine Özdemir’e teşekkür etti.

 Öğrenciler, etkinliğin sonunda bütün olumsuzluklara rağmen 2014 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle  Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğünden  temin edilen yaklaşık 1000 kızılçam fidanı  vatandaşlara ücretsiz dağıttı.