Advert

İmece İle Atatürk Büstü Yaptılar

Büyük şehir yasasıyla birlikte köy ve belde belediyelerinin ....

İmece İle Atatürk Büstü Yaptılar
İmece İle Atatürk Büstü Yaptılar

Büyük şehir yasasıyla birlikte köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak bağlı bulundukları ilçe belediyesinin mahallesi statüsüne geçen Samsun’un Bafra İlçesi Evrenuşağı mahallesinde, vatandaşlar tarafından imece ile yapılan Atatürk büstü törenle açıldı.

Açılış törenine Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Milli eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Bafra Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hasan İrer, çeşitli daire amirleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda Evrenuşağı halkı katıldı. 

Evrenuşağı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Akın, Hoş geldiniz diyerek başladığı açılış konuşmasında Atatürk büstü ve mahallesi hakkında bilgi verdi.

Törende konuşan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Ülkeyi bize armağan eden ve bizim burada bağımsız olarak yaşamımıza vesilen olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu güne kadar bu ülke için can vermiş olan bütün şehitlerimizi sahiplenmek zorundayız” dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı Yaptığı konuşmada, yeni yasayla birlikte Köyler artık mahalle olduk artık biz onlarla artık hiç ilgilenmeyeceğiz. Şeklinde bir algının oluştuğunu, bu algının yanlış olduğunu söyledi. Katırcı, “biz kaymakamlık olarak tarımla, sağlıkla, eğitimle ve sosyal yardımlaşmayla yine devletimizin tüm kurumları yine vatandaşlarımızın yanında olacak. Evet mahalle olduk ama bir süre köy ağzımızda dolaşacak. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan bizi bir eden Mili değerlerimizi etrafında kenetlenmeliyiz bunlardan biri olan cumhuriyetimizi kuran ve bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarına sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

 Daha sonra Öğrenci tarafından okunan, “Atatürk” şiiri ise büyük alkış aldı.

 

Evrenuşağı halkı ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla yapılan Atatürk büstü kurdelesini Kaymakam, belediye başkanı daire müdürleri ve muhtarla birlikte kestiler. 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500