Bafra’da, yüksek köylerinden gelen dere suları Karaboğaz gölünün taşmasına neden oldu.
Bafra İlçesi'ne bağlı Şirinköy’,Göltepe, Harız, Emenli, Kaygusuz, Sahilkent ve Alaçam ilçesine bağlı Habilli, Bedeş, Soğukçam, köylerinde yüzlerce dönüm ekili tarım alanı sular altında kalırken, bazı ev ve hayvan ahırlarına su bastı.35-40 yıldır, bu sıkıntıyı çektiklerini belirten Şirinköy ve çevre köy sakinleri, 40 yıldır yağmur suyundan tarım arazilerinin ve evlerinin zarar gördüğünü , 2 haftadan beri evlerinin havlu ve çevresinin sularla kaplı olduğunu ve 3-4 gündür de çocuklarının okula gidemediğini ifade ettiler.
Su baskınından zor günler yaşayan Köy sakinleri, arazilerin ve yollarının sular altında kalmasının ilk olmadığını, yıllardır bu sıkıntıyı çektiklerini, çözüm bulunması için bugüne kadar ilgililere çare bulunması için başvurmamıza rağmen hiçbir çözüm bulunamadı.
Şirinköy Muhtarı Ahmet Tepe de,yaptığı konuşmada, “Aşırı yağışlar yüzünden yukarı köylerin dere suları bizim köyümüzün içinden geçen kanallar ile Karaboğaz Gölüne, oradan da Karadeniz’e dökülüyor. Ancak, Karaboğaz Gölünün denize boşaltılması için bin bir güçlükle izin alınarak açtığımız tahliye kanalını deniz kısa sürede yeniden kapatıyor.Kapanma sonucu, Karaboğaz gölünde, biriken suların taşması ile çevre köylerimizdeki tarım arazilerini ve yerleşim yerlerinin ve su baskınlarına sebebiyet veriyor.Bu sorunları yaşamamak için buraya mendirek yani; dalga kıran istiyoruz” dedi.
Yaz, kış aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen yöre köylerinde, yaşamın çekilmez hale geldiğini belirten Altunay Köyü Muhtarı ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, köylülerin tarım ürünlerini kurtarmak için seferber olduklarını kaydetti. ,
Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, çiftçilerin bu sıkıntılarını yerinde inceleyerek, bu sıkıntıların çözümü için yetkililere bu sorunları aktardığını, zaman zamanda bu sıkıntıları içeren raporları ve çözüm önerilerini dosya halinde de, ilgili makamlara ve bölge milletvekillerine ilettiğini belirterek,”Bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilmedi. Bu su baskınları kader değildir. Çözüm üretildiğinde, bu sorunları köylüler yaşamayacaktır. Bizler, acil çözüm bekliyoruz. "Yağmur dolayısıyla su baskını köylüyü perişan etti.Karaboğaz gölünün, Denizle birleştiği yeri bir türlü açamıyoruz.Açsak da rüzgar ve denizin dalgalarıyla tekrar kapanıyor. Üstelik sit alanı olması sebebi ile doğal hayatı koruma timi tarafından ceza alıyoruz. Karaboğaz denize direk açık olursa, bölgemiz tarım arazileri sular altında kalmaz” diye konuştu.
Fransa’da, bu sorunları nasıl çözüldüğünü gördüğünü belirten Karagöl,”Denizle göl arasına inşa edilen otomatik açılır kapanır tahliye kapağı şeklinde yapılan proje ile suyun tahliyesi sağlanmış oluyor.Bu proje burada uygulanırsa, çözüm bulunmuş olur” şeklinde konuştu.



