Advert

Sinop Üniversitende Çifte Kutlama

Sinop Üniversitesi Akademik Yükselme ve Üniversitenin ...

Sinop Üniversitende Çifte Kutlama
Sinop Üniversitende Çifte Kutlama

Sinop Üniversitesi Akademik Yükselme ve Üniversitenin 7. Kuruluş Yıldönümü Töreni Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde yapıldı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Vali Vekili Hıdır KAHVECİ, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Daire müdürleri, Öğretim Üyeleri ve davetliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Recep BİRCAN; eğitim-öğretim faaliyetleri, yatırımlar, bilimsel faaliyetler, yapılan protokoller ve akademik kadrolardaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Son yıllarda yapılan Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Araştırma Görevlisi, Uzman, Öğretim Görevlisi, Okutman atamalarının yoğunlaştığını ve bu doğrultuda Sinop Üniversitesinin akademik kadrosunun kalite düzeyinin uluslararası standartlara yaklaştığının altını çizen Rektörümüz BİRCAN, “Kurulduğunda 42 olan akademik personel sayımız göreve geldiğimiz 2011 yılından bu yana her geçen gün artmış ve Yükseköğretim Kurulu ve devletimizin değerli yöneticilerinin verdiği destekle artmaya devam edecektir. 2011 yılında 83’ü öğretim üyesi olmak üzere 274 akademisyen var iken bugün itibarıyla öğretim üyesinin 135’e (3’ü başlayacak) akademisyen sayısının da 386 yükseldiğini sizinle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Üniversitemizin bu özel gününde sizinle güzel bir bilgiyi de paylaşmaktan kıvanç duyuyorum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan URAP, ki bu kuruluş akademik performansa göre ülkemizdeki üniversitelerin sıralamasını yapmaktadır, tarafından verilen bilgiye göre 2007 yılından sonra kurulan 26 devlet üniversitesi içerisinde üniversitemiz 2013 yılı sonunda 3. üncü sıraya yükselmiştir. Bu gelişime katkıda bulunan başta öğretim üyelerimiz olmak üzere, tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum.” Dedi.  

Ülkemizde cübbeyi sadece 3 sınıf insanın giyebildiğini vurgulayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, “Bunlar; Hukukçular, Din Adamları ve İlim Adamları. Onun için giydiğimiz cübbelerin değerini verelim. Sözlerime son vermeden önce çok kıymetli öğretim üyelerimizi yeni unvanlarından dolayı tebrik eder, onlardan bilim dünyasında yapacakları yeni çalışmalarını beklediğimi ifade etmek isterim. Ayrıca onların yapacağı nitelikli çalışmalarla üniversitemizin uzun yıllar Sinop’umuz ve ülkemiz adına güzel işler başarmasını temenni ederim.” Diye konuştu.    

Rektörün konuşmasının ardından Akademik Yükselme törenine geçildi. Sinop Üniversitesi tarafından ilk defa gerçekleştirilen törende akademisyenlere binişleri giydirildi. Daha sonra Romanya’nın Köstence kentinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Karadeniz Bilimsel Konferansı'nda ödül alan Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sezgin ve çalışma arkadaşlarına teşekkür belgeleri verildi. Murat Sezgin teşekkür belgesini Vali Vekili Hıdır KAHVECİ’nin elinden aldı. Tören sonunda ise Üniversitemizin 7. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle hazırlanan yıl dönümü pastası kesildi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500