ÖĞRENCİLER KURAKLIĞA KARŞI 1000 ADET ÇAM FİDANI DAĞITTI

Bafra’da öğrenciler, düzenledikleri çevre etkinliğinde 2015 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel faaliyetlerine karşı vatandaşları uyararak, bin adet çam fidanı dağıttı.

ÖĞRENCİLER KURAKLIĞA KARŞI 1000 ADET ÇAM FİDANI DAĞITTI
ÖĞRENCİLER KURAKLIĞA KARŞI 1000 ADET ÇAM FİDANI DAĞITTI

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Öğrencileri Müzik ekibiyle   2015 yılının tehlike çanlarını çalarak, olması muhtemel olan doğal felaketler konusunda, , Bafra halkını uyardı.  

    Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Yabancı Dil 11 ve 12’nci sınıf  öğrencileri, Bafra Cumhuriyet Meydanı’nda çevre etkinliği düzenledi.

    Etkinlikte ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler, çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel faaliyetlerine dikkat çekti. 

     Etkinlik, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Erhan Gül yönetiminde, yüzlerine üzüntü duyan dünya maskesi takan öğrencilerin mini bir konseriyle başladı.

     Betül Hacıhafızoğlu isimli öğrenci mizansel olarak dünyanın 2015 falına baktı. Öğrenciler vatandaşlara ve çevredeki esnafa Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinin ‘Doğanın Sesi’ isimli çevre gazetesini dağıttı.  

     Gazetede 2015 yılında olması öngörülen küresel ısınmanın Türkiye’ye vereceği zararlar anlatılıyor.

       Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay,  “Bizler 2015 yılında dünyanın karşılaşacağı felaketlerin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının farkındayız. İnsanoğlu kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullandıkça, çevre felaketleri sürecek. 2015`e girmeye saatler kala, halkımızı 2015 yılında olması muhtemel olumsuzluklara karşı uyarmak ve onların dikkatlerini çekmek amacıyla tehlike çanları çalıyoruz. Yeni yılda soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden, tasarruflu kullanalım.” dedi.
       11. sınıf Yabancı Dil öğrencisi İsmail Şenel ise, “Bilim adamlarına göre 2015 yılı geçtiğimiz yıllara göre daha zor geçecek. Dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken diğer tarafında  kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de halkımızın bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli, sorumlu kullanmaları için tehlike çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız. Halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz.” diye konuştu.

        Öğrenciler, etkinliğin sonunda 2015 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle,  Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edilen yaklaşık 1000 kızılçam fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

   

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500