KADINA ŞİDDETİ DURDURMALIYIZ

Kadına karşı artan bir şiddet yaşanmaktadır. Bu bizim utancımızdır

KADINA ŞİDDETİ DURDURMALIYIZ
KADINA ŞİDDETİ DURDURMALIYIZ

Belediye Başkanımız Zihni Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Kadına karşı artan bir şiddet yaşanmaktadır. Bu bizim utancımızdır. Toplum olarak kenetlenmeli ve kadına yönelik her türlü şiddeti ve ayrımcılığı durdurmalıyız” dedi.

 

Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bafra Belediyesi’nde çalışan kadınların ve tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Başkan Şahin yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Pazar günü dünya kadınlar gününü kutlayacağız. Pazar gününe gelmesi nedeniyle bugün sizlerle beraber olarak bu anlamlı günü kutlamak istedim. Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun. Ama dünya kadınlar gününü çok buruk şekilde kutluyoruz. Kısa bir süre önce Özgecan Aslan’ımız vahşice bir şiddete kurban oldu. Nice Özgecanlarımız bu dramı yaşıyor. Kadınlarımıza yönelik saldırılar, şiddetler, cana kasıtlar olmaktadır. Kadınlarımız çeşitli ayırımcılıklara maruz kalmaktadırlar. Unutmayalım ki kadın annemizdir, teyzemizdir, anneannemizdir, babaannemizdir, halamızdır, eşimizdir, kızımızdır. Kısacası her şeyimizdir. Ben toplumumuzun yüksek hasletleri ve erdemlerine güveniyorum. Bu nedenle kadınlarımıza sahip çıkılacaktır. Toplum olarak kenetlenerek, başta her türlü şiddet ve ayırımcılık olmak üzere kadına yönelik şiddet ve ayırımcılığı durduracağımıza inanıyorum. Bir şeye çok dikkat etmeliyiz; evde yaşanan her türlü şiddet çocuklarımızı, onların geleceklerini ve ruh sağlıklarını etkilemektedir. Buna hakkımız yok. Ayrıca töre cinayetleri ve kız çocuklarımızın küçük yaşlarda evlendirilmeleri, yaşadığımız büyük trajedilerdir. Bunlar son bulmalı. Hala kız çocuklarımızı okutmamak gibi bir anlayış vardır. Bunun da ortadan kalkması gerekir.

 

Bu kadar çok trajedi ve felaketin içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaktayız. Bunların son bulduğu, dünya kadınlar gününe ulaşmak en büyük arzumuzdur.“ dedi.

 

Öte yandan Bafra Belediyesi Meclis Üyesi İnci Varış hanımefendi Belediye Başkanlık makamında belediyemizin bayan çalışanları, Ak Parti Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Dünya Kadınlarının Günü’nü kutlayarak bir de açıklama yaptı.

 

Meclis Üyesi İnci Varış hanımefendi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir aradayız. Öncelikle rahatsızlığı nedeni ile bugün bizlerle beraber olamayan Belediye Başkanımız Zihni Şahin beyin selam ve saygılarını iletiyorum. En içten duygularıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutladığını ifade etmek istiyorum.

 

 

Değerli hanımefendiler. Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulmasını ve bir daha Özgecanlar kaybetmememizi temenni ediyor, saygılar sunuyorum.“ dedi.