Advert

LİSE ÖĞRENCİLERİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde ve okul tarih kulübünün de desteğiyle, Bafra Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde sokak tiyatro gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

LİSE ÖĞRENCİLERİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER
LİSE ÖĞRENCİLERİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

         Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde ve okul tarih kulübünün de desteğiyle,Bafra Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde  sokak  tiyatro gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

         Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler, son yıllarda artan çocuk gelinleri kadınlara uygulanan şiddet şekillerini ve erkek egemen toplumun  kadına bakışını   temsili olarak canlandırıp,  kadına yönelik her türlü şiddeti  taşıdıkları pankartlarla  müzik eşliğinde kınadılar.

         Bafra Altınkaya Lisesi öğrencileri, son yıllarda artan kadına yönelik şiddetin toplumların  kanayan bir yarısı olduğunu ve ivedilikle ele alınıp ortadan kaldırılması gerekliliğini hazırladıkları koreografilerle ifade ettiler.

          Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Melek Acar yaptığı konuşmada;

           " Gönül isterdi ki ,  bugün dünya kadınlar gününde güzel şeylerden bahsedelim

Ne yazık ki, dünya da ve ülkemizdeki istatistiki bilgiler ve de yaşanan gerçekler, kadınların bu talep ve arzularının tamamen aksini yansıtmakta. Kadın cinayetlerinin %70’i eşleri veya sevgileri tarafından işlenmektedir. Ülkemizde; 39 milyon nüfusa sahip olan kadınların, % 75 oranındaki kesimi çalışmamakta,%41,9 u fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakılmaktadırlar. Kadına yönelik şiddetin, son yıllarda %1400 artmasına karşın, % 48,5 oranındaki kadın, uğradığı şiddeti anlatamamakta, kadına yönelik şiddet konusunda; alt ve üst gelir grupları arasında da pek bir farklılık bulunmamaktadır..Her gün  tv de kadına yönelik şiddet haberleri izliyoruz.Son olarakta gencecik Özgecan'ın hunharca öldürülme haberiyle yüreğimiz bir kez daha dağlandı.Bizler kadınlara yönelik   bu  şiddet  görüntülerini  görüp duyarsız kalamazdık..Okulumuzda bununla ilgili bilgilendirici eğitimler aldık.Bu konuyu halkımızla paylaşmak ve dertleşmek istedik..Tüm ümidimiz şiddetin olmadığı mutlu yaşamlar. Duyarlılığınız ve katılımız için teşekkür ederiz."

        Temsili olarak ağızları bantlanmış,elleri ve ayakları zincirlenmiş  öğrenciler zincirlerini kırarak kadına şiddet son bulsun, çocuk gelinlere hayır, 3 yıldır 130 bin çocuk gelin oldu, kadının değer gördüğü bir toplum istiyoruz, önce insan sonra kadınız pankartlarda yazılı haykırışında bulundular.

          Etkinliği düzenleyen Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay desteklerinden ötürü okul müdürüne,okul tarih kulübüne ,Resim Öğretmeni Dilek Tuna'ya ve etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.Yaklaşık 2 saat süren etkinlik yoğun ilgi çekti.

      

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500