15 MAHALLEYİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

KAYMAKAM HALİS ARSLAN 15 MAHALLEYİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

15 MAHALLEYİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK SORUNLARINI DİNLEDİ
15 MAHALLEYİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

Kaymakam Halis Arslan mahalle gezilerini sürdürmeye devem ediyor. Yapılan mahalle gezilerinde Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Müftü İsmail  Çiçek, Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı  Saskiden Hüseyin Sezgin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Yedaş’tan Sinan Bülbül ve Toplum Sağlık Başkanı Dr. Ebru Kaynar Tuncer, Devlet Su İşlerinden Bayram Güller  katıldı. Hava sıcaklığının 2 derece olduğu bir günde gezilerini sürdüren Kaymakam Halis Arslan ve beraberindeki resmi kurum müdürleri  mahalle sakinlerinin sorunları dinleyerek çözüm yoluna gidiliyor. Yapılan mahalle gezisi incelemelerde tam 15 mahalle bir bir gezildi.

Mahalle gezilerinde ilk olarak Çetinkaya mahallesinden başlayarak sırasıyla Yağmurca, Hıdırellez, Dedeli, Yörgüç, Gökçekent, Gökçesu, Barış, Azay, Keresteci, Çataltepe, Müstecep, Ortadurak, Hacıoğlu ve Örencik mahallerine gidildi. Bu arada 15 mahallede sorunlar yerinde görüldü.

İlçenin en büyük mahallerinden biri olan ve Büyükşehir Belediyesine bağlanmadan önce Çetinkaya mahallesi Belediye olarak geçiyordu. Şuanda Çetinkaya mahallesinde mevcut içme suyu şebekesinin eski olduğundan yenilenmesi gerektiğini,  hele hele arıtmanın şart olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Ahmet Karakoç  mahallemizde kanalizasyonda yapılması lazım. Daha önce İl Özel İdaresi tarafından onarımı yapılan “Hızır bey türbesinin” yarıda bırakılması nedeniyle onarımının bir an önce yapılmalıdır dedi. Yağmurca mahallesindeki sakinler ise etütü daha önceden yapılan kanalizasyon projesinin programa alınması ve DSİ tarafından yer yer bataklıklar bulunduğundan  bu nedenle ıslah çalışması yapılaması gerektiğini  dile getirdiler. Çok soğuk geçen bir zaman olmasına rağmen mahalle gezilerinde Hıdırellez mahallesine geçildi. Burada ise sorunlar arasında Yağmurca-Hıdırellez köyünün geçişinin asfalt olması, mevcut içme suyunda arıtma var ama klorlama yapıldığını, softah içme suyu grubunda olup, programa alınması gerektiğini söylediler. Dedeli mahalle muhtarı Naci Arslan ise mahallesinde beton asfalt yapıldığından yol genişlemiş olması nedeniyle telefon ve elektrik direkleri yolda kaldığından kenara alınması gerektiğini,  her an kaza ile karşı karşıya kalabileceklerini söylediler. Yörgüç mahallesinde ise mevcut elektrik trafoya  ilave yapılması veya güçlendirilmesi gerekiyor. Gökçekent mahallesinde ise kanalizasyonun olmadığını, ayrıca mahallede 2 sokak var  olduğundan  şuanda mevcut su yetersiz geldiğini söylediler. Gökçesu mahallesinde içme suyun yetersiz ve bu nedenle yaz aylarında tamamen sularının bittiğini ve yeraltı suyu kullanılmaktadır. Barış mahallesi muhtarı İdris Arslan Barış mahallesi ile Çetinkaya mahallesine bağlayan yola köprü yapılması gerektiğini belirtti. Azay mahallesinde ise Gökçeağaç- Azay  arası yeni açılmış olup ve bu  yolun acilen yapılması gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri Çataltepe-Azay bağlantı yolunun da  aynı şekilde olması gerektiğini dile getirdiler.

 Yapılan mahalle gezilerinde ise 12. Mahalle olarak Müstecep mahallesine geçildi. Bu arada okulun girişinde Kaymakam Halis Arslan ve resmi daire müdürlerini  okulun yöneticileri ,öğretmenler, öğrenciler ve mahalle sakinleri havanın soğuk olmasına rağmen kalabalık bir şekilde çiçeklerle karşıladılar. Kaymakam Arslan okulun 1. Sınıfına geçerek öğrencilere sorular yöneltti ve onlarla sohbet etti. Akabinde öğrencilere okul araç-gereç malzemeleri  verildi.

 

Mahalle gezilerinde son olarak ise 15.inci Mahalle olan Örencik mahallesine geçilerek  günlük mahalle gezisi sona erdi. Örencik mahallesinde ise kanalizasyon sorunlarının olduğunu, 3 adet mahalle bağlantısı olan bu mahalle yollarının bakım ve onarım yapılması gerektiğini dile getiren mahalle sakinleri bu soğuk havada yağmur çamur demeden gelip bizlerin sorunlarını yerinde incelediğiniz için Siz Sayın Kaymakamımıza ve daire müdürlerimize teşekkür ederiz dediler.

 

15 Mahalle gezisinin sonunda açıklamada bulunan Kaymakam Halis Arslan dediğimiz gibi haftada 1 günümüzü resmi daire müdürlerimizle beraber mahalle gezilerimizi sürdürerek sorunlarını yelerinde görüyoruz. Havanın soğuk olmasına rağmen gittiğimiz mahallelerde mahalle sakinleri tarafından kalabalık bir kitleyle ve sıcacık duygularıyla bizleri karşılıyorlar. Şu ana kadar Bafra’ya geldiğimden bu yana tam 85 mahallemizi teker teker gezdik. Bu yapmış olduğumuz  15 mahallemizin sorunları da genelde hep aynıydı. Tabii ki bu gezilerimizde mahallerimizin sorunlarını oluşturan kurumlarımızın müdürleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz dedi.

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500