Advert

Başkan Genç koltuğu devretti

'23 NİSAN GURUR GÜNÜ'

Başkan Genç koltuğu devretti
Başkan Genç koltuğu devretti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak koltuğunu 6 sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu’ya devretti. Kısa süre de olsa başkan olan Zorlu, birim müdürlerine talimatlar verirken, Başkan Genç, "23 Nisan gurur günümüzdür. Geleceğin Başkanları, öğretmenleri için şehrimizi 2023'e hazırlıyoruz" dedi.

 

Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri Hayrunnisa Zorlu, Aleyna Şahinoğlu, Semih Yıldız ve Muhammet Emin Kement, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Okul Müdürü Zekeriya Özkan ve Neziye Çetin ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Genç, koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Hayrunnisa Zorlu'ya devretti. Temsili Başkan Zorlu, okullarındaki eksikliklerin giderilmesi için Birim Müdürlerine talimatlar verdi.

 

'23 NİSAN GURUR GÜNÜ'

Öğrencilerle sohbet eden Başkan Osman Genç, "23 Nisan hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir" dedi.

 

'HER ÖĞRENCİ ÇANAKKALE'Yİ GÖRMELİ'

Çocuklarımız, kendilerine 'Bayram' olarak armağan edilen 23 Nisan'ı iyi özümsemeli, geleceğe umutla bakarken, geçmişi de unutmamalıdır. Biz bu anlayışla Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında kurtuluş mücadelesi Samsun'dan 555 insanımızı ümmetin gemisi Mavi Marmara ile ümmetin savaştığı Çanakkale'ye götürdük ve şehitlerimizle buluşturduk. Bize göre lise 1 ve lise 2. sınıftaki her öğrencimiz mutlaka Çanakkale'ye gitmeli ve o ruhu yaşamalıdır. Türk milleti olarak sadece bu ülkenin sınırlarıyla değil, mazlum coğrafyalar üzerinde de sorumluluğumuz vardır. Yeni Türkiye'nin yarınları olan çocuklarımız bu inanç ve azimle geleceğe hazırlanmalıdır" diye konuştu.

 

 

'EMANETİ DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ'

Çocukların geleceğin teminatları olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Bu umutla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERDEN MAVİ MARMARA ÖVGÜSÜ

Canik Belediyesi'nin Mavi Marmara Gemisi'ni getirmesinin anlamına işaret eden öğrenciler de, şunları söyledi: "Mavi Marmara Gemisi'ni Samsun'a gelişinde gezdik ve gururlandık. Mavi Marmara, Türk milletinin mazlum Müslümanlara yardım edişinin, azmin, kararlılığın simgesidir. İmam-Hatip öğrencileri olarak bizlerin sorumluluğu daha büyük. Çünkü değerlerimizin farkında olmalıyız. Bizler topluma örnek ve önder olacak şekilde kendimizi yetiştirmeliyiz. Bu bakımdan Mavi Marmara Gemisi'yle özellikle gençleri Çanakkale'de şehitlerle buluşturan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kadınlar ülkemizin yönetiminde daha çok yer almalıdır. Bu konuda bizler de ülkemiz için daha çok çalışacağız."

 

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, misafirlerine imzaladığı Canik Belediyesi kültür yayınlarından "İmanın İmkanı Yendiği Zafer Çanakkale 1915" ve "İlkçağdan Cumhuriyete Canik" kitapları ile Mavi Marmara Gemisi maketi ve oyuncak hediye etti.

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500