Advert

Başkan Genç, OMÜ’de öğrencilerle buluştu

GENÇ’TEN 3 ALTIN ÖĞÜT

Başkan Genç, OMÜ’de öğrencilerle buluştu
Başkan Genç, OMÜ’de öğrencilerle buluştu

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrencilere ‘Yeni neslin inşası’ konusunu anlatan Genç, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Yeni Neslin İnşasının Önemi ve İlahiyat Fakültesi’nin Rolü” konulu konferansın konuşmacı konuğu Canik Belediye Başkanı Osman Genç oldu. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker ile dekan yardımcıları ve öğretim üyelerinin de katıldığı konferansta genç ilahiyatçılarlabiraraya gelen Başkan Genç, öğrencilere Yeni Neslin İnşası konusunu anlatırken, onlara nasihatlerde de bulundu.

 

İNOVASYON ÖNEMLİ

Konuşmasında kendisinin de İlahiyat Fakültesi kökenli olduğunu hatırlatan Genç, “Başarı için 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. 21. yüzyıl bilgi çağı. Dolayısıyla şehrimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için inovasyon büyük önem arz etmektedir. İnşallah inovatif hareketi gençlikle yürüteceğiz. Şehrimiz ve ülkemiz inovasyonla geleceğe koşacak. İnovasyon daha yaşanabilir şehirlerin pusulasıdır” dedi.

 

GENÇ’TEN 3 ALTIN ÖĞÜT

Gençlere üç altın öğütte bulunan Genç, “2023'e ulaşmak için, birincisi sağlığınıza çok dikkat edeceksiniz. İkincisi teknolojiyi çok iyi takip edeceksiniz, üçüncüsü öğrenmeyi öğreneceksiniz. Ayrıca şu beş tavsiyemi unutmayın. Birincisi iyi insan olacaksınız, yani insanlığa faydalı işler yapacaksınız. İkincisi iyi bir Mü’min olacaksınız.  Üçüncüsü Siyaseti, insanı, toplumu, geleceği iyi okuyacaksınız. Dördüncüsü iyi idareci ve yönetici olacaksınız. Beşinci ve son olarak siyaseti iyi bileceksiniz. Çünkü toplumda huzur ve mutluluk ancak doğru siyasetle sağlanır. Her gencimiz mutlaka siyaseti iyi bilmelidir” diye konuştu.

 

CÇOCUKLAR MİLLİ OYUNCAKLARLA OYNAYACAK

Yeni neslin inşası için Canik’te yaptıkları çalışmalara değinen Genç, “İlk olarak yeni neslin inşası için planlı ve Kur’an’da da geçtiği üzere hayırlı evlatlar yetiştireceğimiz bir şehir gerekiyor. İkinci olarak Kur’an’da yer alan güvenli bir şehir. Üçüncü olarak ise iyi bir eğitim. Dördüncüsü okul öncesi. Bunların hepsini ilçemizde sağladık. Beşinci olarak ilçemizde Oyuncak Müzesi kuracağız. Bu müzeyi yeni neslin inşası açısından çok önemsiyorum. Biz yabancı oyuncaklar yerine, kendi kültürümüze ait kahramanların oyuncaklarıyla çocuklarımızı yetiştireceğiz.  Çocuklarımız örneğin Keloğlan, Karamurat, Nasrettin Hoca gibi değerlerimizin oyuncaklarıyla yetişecek. Çünkü oyuncaklar çocukların yetişmesinde çok önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.

 

ÜRETTİĞİNİZ KADAR DEĞERLİSİNİZ

Türkiye’nin arkasındaki gerçek gücün gençlik olduğuna işaret eden Genç, “Sizler yeni Türkiye'nin temsilcilerisiniz. Türkiye'mizin geleceği siz gençlerimizin gücüne bağlı. Hedefimiz 2023. Sizler ne kadar güçlü ve donanımlı olursanız, ülkemizin geleceği o kadar sağlam olur. Bizler de kendimizi yeniliyoruz, sizler de yenilemelisiniz. Çünkü ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Sizler birer Alparslan, sizler birer Yavuz Sultan Selim, birer Fatih'siniz. Sizler birer Şerife Bacı, Halime Çavuş, Halide Onbaşı'sınız. Biz gençlerimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DEĞERLERİNİ BİLEN BİR GENÇLİK

Bir şehrin, ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyümesi gerektiğine vurgu yapan Genç, “ Ahlaki ve manevi değerlerimize sakip çıkın. Üstad Necip Fazıl Kısakürek ne güzel de söylemiş; ‘Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler’ diye. Biz gençlerimize yönelik yaptığımız eğitim ve kültür yatırımlarıyla şehrimizi 2023 ve 2071'e bu temel esas üzerine hazırlıyoruz. Yani İslam algısıyla yetişen, değerlerini özümseyen ve milli ve ahlaki değerleri geleceğe taşıyacak bir gençlik yetiştiriyoruz” dedi.

 

AHLAKİ, İLMİ VE STRATEJİK DERİNLİK

Samsun’un bugün ahlaki erozyonda ikinci, boşanmada üçüncü sırada olduğunu dile getiren Genç, “Bizler her alanda gelişmiş bir Samsun hayal ederken, ahlaki değerleriyle birlikte geleceğe koşan bir şehir hedefliyoruz.Tek amacımız, Hz. Mevlana'nın dediği gibi; ‘ilim, irfan bilen, dinini öğrenen gençler’ yetiştirmek. Yeni Türkiye'de bu şehrin en büyük ihtiyacı ahlaki, ilmi ve stratejik derinliktir. Belediye olarak yaptığımız eğitim yatırımlarıyla ilmi, Aile Okulları ve Çanakkale gezisi gibi kültürel faaliyetlerle ahlaki, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da stratejik derinliği uyguluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 

GENÇLERE ÖZEL HİZMETLER

Canik’te gençler için pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini de belirten Genç, “Gençlerimiz için yeni belediye binamızda Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Yine fikir üreten, buluş yapan gençlerimize destek vermek amacıyla Proje Geliştirme Birimi oluşturduk. Yeni fikirlere sahip gençlerimize kapımız her zaman açık.Aile Okulumuzda, evlenecek olan gençlerimize Evlilik Öncesi Eğitim veriyoruz.Ayrıca şehrimizde bir ilki gerçekleştirerek Samsun Gençlik Çalıştayı'nı düzenledik. Gençlerimiz için hazırladığımız ‘Hayatın Renkleri Geleceğin Aydınlık Gençleri’ projemizle şimdiki Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde ödül aldık” diye konuştu.

 

MUTLU ŞEHRİN FORMÜLÜ

Yeni neslin inşasında okulların büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Genç, şunları söyledi: “Okulların girdisi çıktısı insandır. Bu nedenle eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. Bunların hepsi Yeni Türkiye’nin ve Yeni Samsun’un inşaası için. Bugün bana en büyük projeniz ne diye sorsanız Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale projesi derim.Bir şehre yaptığınız yol, bina gibi somut yatırımları, eğitim yuvalarıyla destekler, gençleri de değerlerinizle buluşturursanız mutlu bir şehir oluşturursunuz.”

 

DEKAN PEKER’DEN PLAKET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker de, konferansı veren Başkan Osman Genç’e teşekkür ederek, “Şehrimizin en başarılı belediye başkanlarından ve İlahiyat Fakültesi mezunlarından Sayın Osman Genç’i deneyimlerini paylaşmak üzere öğrencilerimizle biraraya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Kendisinin konferansımızın konusuna en uygun belediye Başkanı olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada aramızda olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konferans sonunda Dekan Peker, Başkan Genç’e plaket verdi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500