Advert

Manda Festivaline davet

İlk defa düzenlenecek olan Deltaya Manda Salınım gününe tüm halkımız davetlidir.

Manda Festivaline davet
Manda Festivaline davet

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Samsun İli Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği ile ortaklaşa organize edilen ve Samsun ilinde ilk defa düzenlenen 1. Deltaya Manda Salınım günü 2 Mayıs Cumartesi günü saat:10.00’da Doğanca Mahallesi Kuş Cenneti mevkiinde yapılacaktır.

Yapılacak olan 1. Deltaya Manda Salınım gününde ilk olarak mandalar deltaya salınacak, en güzel manda veya malak kategorisinde günün en iyisi seçilirken, açık artırma usulü ile ağalık belirlenecektir. Manda kaymağı ve yoğurtlarının da en iyileri jüriler tarafından tespit edilecektir. Manda sayılarının artırılmasında katkısı olan ve Islah projesi yürütülen işletmelere de ödülleri verilecektir.  Okullar arası düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilecektir. Samsun İlimizin yerel sanatçıları sahne alırken, Bafra yöresi halk oyunları ekibi de Bafra’ya has oyunlarını oynayacaklardır.

 Cumartesi günü yapılacak olan 1. Deltaya Manda Salınım günü ile birlikte manda yetiştiriciliğinin önemi ve gelişimi açısından güzel bir adım olacaktır.

 

İlk defa düzenlenecek olan Deltaya Manda Salınım gününe tüm halkımız davetlidir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500