HALİS ARSLAN’DAN HAYALİ AÇILAN KURSLARA YAKIN TAKİP

KAYMAKAM HALİS ARSLAN’DAN HAYALİ AÇILAN KURSLARA YAKIN TAKİP

HALİS ARSLAN’DAN HAYALİ AÇILAN KURSLARA YAKIN TAKİP
HALİS ARSLAN’DAN HAYALİ AÇILAN KURSLARA YAKIN TAKİP

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ilçede Halk Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde açılan kursları gezerek hem denetim ve hem de incelemelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar her branş da devam ediyor. Denetim esnasında ilk olarak öncelikle bildirilen kursiyer sayısı ile kurs denetim esnasında kurs gören kursiyer sayısı ön planda tutuluyor.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında; ilçemiz de halk eğitim merkezi tarafından açılan kurslar herkese yönelikhitap eden kurslardır. Eğitici öğretmenler tarafından profesyonelce ve belgeleri olan yetkili kişiler tarafından kurslar verilmektedir. Halk eğitim merkezi vasıtasıyla kurs açan eğitmenlerin  hayali kurslar ve tabela kursu açmasınlar. Gerçekçi sonuç alacak kurslar açmalıdırlar. Bu nedenle bazı kurslarımızda eğitimciler tarafından belirtilen resmi kursiyer sayısı ile hazırda bulunan kursiyer sayısı arasında uçurum bulunan kurs yerlerini  gördük. Bazı merkezlerin haksız kazanç kapısı haline geldiği ortaya çıkmaktadır. Bir kısmının da hayali kurslarla ücret aldığı, derse gelmedikleri hatta başka kursa gittikleri halde ücretini tam aldıkları tespit edildi. Soruşturmada yıllardır sistemli olarak yapılan yasadışı işlemlerle kamunun binlerce lira zarara uğratılarak haksız kazanç elde edildiği anlaşıldı. Tabii ki baktığımız kadarıyla belirtilen kurslar da kursiyer sayılarında düzenli olan kurslarımızda bulunmaktadır dedi.

 

 Kaymakam Halis Arslan spor yapan çocuklara da muz dağıttı.