OMÜ Ziraat Fakültesi Samsun Tarım Fuarı’nda

Yurt içi ve yurt dışından 50 bin ziyaretçi bekliyoruz

OMÜ Ziraat Fakültesi Samsun Tarım Fuarı’nda
OMÜ Ziraat Fakültesi Samsun Tarım Fuarı’nda

Samsun Tarım Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Tarım sektöründe kullanılan her türlü malzeme ve araçların sergilendiği fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi de açtığı standla yer aldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt’un da ziyaret ettiği standa ilk günden çok sayıda ziyaretçi ilgi gösterdi ve merak ettiği konular hakında bilgi aldı.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri aktarmayı amaçlayan fuarın açılışında; Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun İl Müdürü Kadir Güven, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, katılımcı firmaların temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Yurt içi ve yurt dışından 50 bin ziyaretçi bekliyoruz

Fuarın açılış konuşmasını yapan İlhan Ersözlü, Samsun Tarım Fuarının Karadeniz Bölgesi’ndeki  sektör firmalarını buluşturduğunu söyledi. Ersözlü “ Tarım Fuarı’na yurt içi ve yurt dışından toplam 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Yurt dışından İran, Irak, Ürdün, Azerbaycan, Gürcistan başta olmak üzere 20’ye yakın ülkeden ziyaretçilerimiz var. Aynı zamanda Amasya, Bartın, Bolu, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat, Rize, Yozgat, Zonguldak illerinden ve Samsun’un tüm ilçelerinden on binlerce çiftçi fuarımızı ziyaret edecek.” dedi.

 

Samsun Tarım Fuarı 16-20 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açık tutacak.