ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ, HAVUZDA KULAÇ ATTI

Bafra Kaymakamlığının ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ projesi kapsamında, Bafra’da 4 okulda özel eğitim alan öğrenciler havuzla buluştu. Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen programa; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ, HAVUZDA KULAÇ ATTI
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ, HAVUZDA KULAÇ ATTI

86 ENGELLİ ÖĞRENCİDE, HER KULAÇTA BİR UMUT VAR
      Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki engelli öğrenciler Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme eğitimi alıyor. 
     Proje kapsamında yüzme eğitimine katılan çocukların aileleri de uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti.
     Hazırlanan proje ile engelliler yüzme öğreniyor.  Bafra Kaymakamlığı Bafra Gençlik Merkezi Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün Güçlü Türkiye için ‘Hayalleriniz engelsiz’ proje kapsamında, zihinsel ve bedensel engellilere Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme dersi veriliyor. 
     Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim alan engelli öğrenciler, her kulaç atışlarında yüzmeyi daha çok seviyorlar. 
   

 “BU TESİSİ KAZANDIRAN BAKANIMIZA VE VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 
     Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu ve iki Özel Eğitim Uygulama Merkezinin öğrencilerinin Bafra Kaymakamlığının ‘Sevgiyle Uzanan Eller Projesi’ kapsamında, Güçlü Türkiye için ‘Hayalleriniz engelsiz’ projesi çalışmasına başladığını belirten Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada, “İki tane özel eğitim okulu var. Bu iki okulumuzun öğrencileri bugünden itibaren projemizin başlangıcını yapacaklar. Bunun adına suyla terapi diyoruz, fizyoterapi diyoruz, havuzla terapi diyoruz. O bakımdan bu güzel tesisi çocuklarımızın hizmetine sunan bakanımıza, değerli valimize teşekkür ediyoruz. Bu çocuklarımız profesyonel antrenörler eşliğinde haftada iki gün buraya gelecekler, yüzme tekniklerini öğrenecekler, kendi aralarında kaynaşacaklar, daha çok kişilik sahibi olacaklar, spor yapmayı öğrenecekler, suyla buluşacaklar. Bu projemiz kapsamında 150’ye yakın öğrencimiz havuzda suyla buluşacak. Bugüne kadar burada bine yakın çocuğumuz eğitime başlamıştır. Yüzme sporunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız da gelmeye başlamışlardır. Çocuklarımız eğitmenleri eşliğinde, bu yüzme sporunu daha çok sevecekle.” dedi.  
      Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın konuşmasının ardından protokol tarafından öğrencilere bone ve gözlükler dağıtıldı.
      Bone ve gözlüklerini alan özel eğitim öğrencileri yüzme hocalarının nezaretinde, havuza girdiler. Havuza giren öğrenciler çığlık atarak mutluluklarını dile getirdiler.
     Yüzme eğitimi ile oğlunun daha da aktifleştiğini kaydeden Nasriye Burç ise, “İki otistik çocuğum var. Benim çocuklarım 3,5 yaşında eğitime başladılar ve çok gelişme aldılar. Spor çalışmalarında da çok yer aldılar. Bu tür kurslardan da çok memnunum. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanı’mıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
       Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak,  “Bu projemiz, özel eğitim merkezleri öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanmıştır. Biz de, bu projeyi Bafra Kaymakamlığı projesi kapsamında, Bafra Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından başlattık. Bu projenin maliyeti bakanlığımız tarafından karşılanacak. Sağ olsun bizim Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey, hiçbir konuda bize en ufak projelerden kaçınılmaması gerektiğini önerdiler. Bu projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. Bu projemiz özellikle engelli öğrencilerimiz açısından Türkiye’de sayılı projedir. Bu projemiz ses getirecek bir projedir. Bu proje Haziran ayında sona erecek. Engelli sporcularımızı ve engelli insanlarımızı, sporla kaynaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.