Cemal Yılmaz Demir’den Demir Gibi Söz

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir Bafra da çözüm bekleyen sorunların çözülmesi ve geliştirilen projelere destek için verdiği sözleri yerine getiriyor.

Cemal Yılmaz Demir’den Demir Gibi Söz
Cemal Yılmaz Demir’den Demir Gibi Söz

Sonrasında sorunların çözülüp çözülmediğini yerinde yaptığı incelemelerle kontrol ediyor. Aksaklıklar varsa bunların giderilmesinin de takipçisi oluyor. Cemal Yılmaz Demir Bafra’ya yaptığı ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve belediye başkanlarıyla birlikte ilk olarak Vatan Uğruna Can Verenler (VATANDER) Bafra Şubesi’ni ziyaret ederek şehit ailelerinin problemlerini dinledi. Demir burada yaptığı konuşmada “Şuanda yasalar ile teminat altında bulunan haklarınızı Anayasal olarakta 2011 yılında yapılacak seçimler öncesi ilave haklarda ekleyerek çıkartacağız.” diyerek şehit ve gazi ailelerine özel istisnai hakların yasalaşacağının sözünü verdi. Dernek binasında düzenlenen toplantıda VATANDER Bafra Şube Başkanı Saadet Var derneklerinin problemlerini anlatarak, dosya halinde Cemal Yılmaz Demir’e sundu. Bafra da iki şehit aileleri derneği olmasından üzüntü duyduğunu belirten Demir “Bir çatı altında olmanız gerektiğine inanıyorum. Bunu mutlaka çözün, birlik olun” diyerek sorunları konusunda yardımcı olacağını belirtti. Demir ve beraberindekiler daha sonra Kızılırmak Mahallesi Ahmet Çavuş Sokakta yeni kurulan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mümine Ersin, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda sorunlar tartışıldı.

 

Dernek Başkanı Mümine Ersin “Şehit anne babaların bir arada olmalarını sağlayarak unutulmamalarını sağlıyoruz. Hep beraber dertlerimizi, sıkıntılarımızı bir arada paylaşıyoruz. Bazı sıkıntılarımız var. Bizim derneğimiz ikiye bölündü. Bafra protokolü bizim derneğimizi ihmal etti. Bayram yardımları diğer derneğe döndü.96 üyemiz vardı. Yardım peşinde değiliz, amaç farklı gelişiyor. Bizi dernekler merkezine şikayet ettiler. Savcılıktan defterlerimiz istendi, incelendi. Hiçbir olumsuz işlem olmadı. Rapor tutuldu. Belediye ve Askerlik Şube Başkanlığı tarafından dışlandık.” derken Cemal Yılmaz Demir “Bu olaylardan benim haberim olmadı, şimdi öğreniyorum, bu olaydan üzüntü duydum” dedi. Sözlerine devam eden dernek başkanı Ersin “Üyelerimizin diğer derneğe üye olmaları için bizim üyelerimize baskı uygulanıyor. Türkiye’nin her yerinde uygulanan seyahat kartı Bafra’da uygulanmıyor. Bizim üyelerimizden il bazında senede 10-15 kişi seyahat ediyor.” dedi. Sonrasında Cemal Yılmaz DEMİR “Bu sıkıntıların olması ve ihtilafa düşülmesi beni üzdü. Devlet adına bir yanlış uygulama veya çifte standart varsa elimden geleni yaparım. Böyle hassas konuda birlik beraberlik içinde olmamız lazım.” diyerek konu hakkındaki görüşünü belirtti.

Mümine Ersin tekrar söz alarak “Üye sayımız 50.Amacına uygun bir şekilde  şehit olan ailelerin terör konusunda halkımızı bilgilendirmek, yurt sevgisini aşılamak. Halk eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa kurslar açıp meslek edinip hem ekonomik katkı sağlamak hem de acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalışmak. Herkes bir araya gelip acısını paylaşmalı. Faaliyetlerimize başladık. Her ayın cumartesi günleri mevlit okutuyoruz. Özel günler için programlar düzenleyeceğiz. İki şehit çocuğu öğrencimizin dershaneye yerleşmesine aracı olduk.” dedi.

Cemal yılmaz DEMİR dernekte yaptığı konuşmada “Şehit veya gazi olma arzusu ile mücadele ettiler. Bizi bugün ayakta tutan aile halk değil medeniyet değerimizdir. Bir aile içinde ki fertlerin bile birbirlerine selam vermediklerini biliyorum. Asırlarca fethettiğimiz ülkeler de hükmederken emperyalist amaçlarda bulunmadık. Hizmet etmek amacıyla bulunduk. Anadolu’dan vergi topladık. Gittik Rumeli de harcadık. Başka ülkeler tersini yapmışlardır. Hala yapmaya devam ediyorlar. Afrika’yı zapt ettiler hala sömürmeye devam ediyorlar.19. yy da Anadolu coğrafyasına sıkıştık, kaldık. Türk devleti olarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu coğrafyayı bile kıskananlar var. Elimizden almaya çalışıp bunu bize çok görenler var. Bağımsızlığımızı tehlikeye düşürmek, bayrağımızı yere indirmek, ezanımızı susturmak isteyenlere karşı her türlü gafletle karşı karşıyayız. İşte bu gayeler karşısında savaşmış sonuna kadar mücadele etmiş büyük insanların sayesinde bugün ayaktayız. Şehit ve gazi yakınları şehit ve gazi dernekleri bünyesinden ibaret değildir. Bana göre 71 milyonun büyük bir kısmı ya gazi ya da şehit yakınıdır. Ben de bir şehit ailesi çocuğuyum. Biliyorsunuz; İstiklal savaşı şairi Mehmet AKİF İstiklal Marşı’nın yazılması için açılan yarışmaya bu yarışmada para ödülü var diye katılmamıştır. Katılanların şiirlerinden eleme yapıldı. İstiklal Marşı’na değer bir şiir görülmedi. Atatürk Mehmet AKİF’e özel olarak rica etti. Mehmet AKİF’in yazdığı şiiri meclis ittifakla kabul etti. Mehmet AKİF İstiklal Marşı’nı Safahat’ine almamıştır. İstiklal marşı benim değil milletimin eseridir, demiştir. Şehitlerimiz, gazilerimiz o ailelerin fertleri değil tüm milletimizin fertleridir. Onların hiçbiri ölü değildirler. O aileler toplumun iftihar ettiği ailelerdir. Her zaman sahip çıkılması gereken ailelerdir. Anayasa da yapılan değişikliklerden biri de şehit-gazi ailelerine yönelik özel haklar getirilecek maddesiydi. Biliyorsunuz anayasada eşitlik ilkesi var. Şehit ve gazi ailelerine özel istisnai durum yaptığınızda normalde aykırıdır. Onun içindir ki bu haklar anayasal güvence altına alınması için yapılmıştır. Mecliste kanunlarla bu haklar görüşülüp güvence altına alınacak.” dedi.

Cemal Yılmaz Demir daha sonra Bafra Diş Hastanesi’ni ziyaret ederek yeni kurulan hastanenin eksikleri hakkında Dr. Mustafa Özdemir’den bilgi alarak bu eksiklerin giderilmesi için gerekli ödeneklerin gönderilmesi için konunun takipçisi olacağı sözünü verdi.

Cemal Yılmaz Demir Gazi Paşa Müze Sokağında bulunan Bafra Müzesi’nin tamamlanıp hizmete açılması için büyük gayret sarf ederek, Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ı Bafra’ya getirmiş ve kısa zamanda müzenin açılmasını istemişti. Müsteşar Yılmaz sözünde durarak ödenek gönderip teşhir salonlarının yapılmasını sağlamıştı. Ancak daha sonra bir değişikliğe gidilerek etnografya müzesi olarak açılacağı kararı alınmıştı. Bunun üzerine bizde konuyu milletvekilimize anlattık. Kendisi de hemen müsteşarı arayarak Bafra Müzesi’nin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak açılmasını istedi. Çünkü uzun yıllardır Bafra’nın İkiztepe Ören Yeri’nde yapılan kazılar sonucunda çıkarılan onbir bin tarihi eser Bafra Müzesi’nde sergilenmeyecekse Bafra Müzesi açılmış ne yararı var.” dedi. Gazete basıma girene kadar resmi yazı gelmemişti. Fakat Demir “Bafra Müzesi mutlaka Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak açılacaktır.” dedi.

Cemal Yılmaz Demir müze konusunun yanında, Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi bünyesinde bulunan Efraimağa Konağı olarak bilinen binanın da Tarihi Kültür Evi olarak Bafra’ya kazandırılması için Bafra Belediyesi’nin Kültür Bakanlığı’na yapacağı müracaat sonrasında her türlü desteği sağlayacağına ve yardımcı olacağına söz verdi.