SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY’UN KATILIMIYLA, BAFRA TSO’DA MECLİS TOPLANTISI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla, Bafra TSO’da gerçekleştirilen meclis toplantısında, Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinin sorunları masaya yatırıldı.

SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY’UN KATILIMIYLA, BAFRA TSO’DA MECLİS TOPLANTISI
SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY’UN KATILIMIYLA, BAFRA TSO’DA MECLİS TOPLANTISI

 Bafra TSO Meclisi tarafından Bafra ve civarındaki ilçelerin sorunlarının çözülmesi için meclis toplantısı düzenlendi. Meclis toplantısında sorunlar konusunda yetkililer söz alarak, kendi görüşlerini ve düşüncelerini ifade etti.
       Samsun valisi Hüseyin Aksoy, söz alan yetkililerin görüşlerini ve düşüncelerini not alarak, Bafra TSO’nun kendisine verdiği dosya çerçevesinde çözüm noktasında, yetkili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.
       Toplantıda konuşan Aksoy, “ Temel amacımız, kamu kurum ve kuruluşlarla, yerel yönetim, mesleki odalarımızla her zaman bir araya gelip, sorunlar konusunda karşılıklı görüş alışverişi yaparak, sorunların  çözümü noktasında bir arayış içinde olmaktır. Özellikle işbirliği konusunda benim yönetim anlayışımda da, bu görüş vardır. Bafra Samsun’un en önemli ilçelerinden bir tanesidir. Daha iyi bir noktaya ulaşmak için burada yer alan arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
      Bafra TSO’nın Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerine yönelik faaliyet gösterdiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, her zaman dört ilçe konusunda ortak çözüm noktası bulacaklarını kaydetti.  
     Tarım sektörünün Türkiye'de ve dünyada en önemli sektörlerin başında geldiğini belirten Aksoy, " Bafra ilçemiz, Tarımsal potansiyeli çok yüksektir.Bafra ovalarında ciddi miktarda yetiştirilen ürünlere baktığımızda ihracata yönelik arzu edilen bir durumda değiliz. Tarımsal ürünler üretiminde ortak bir karar alacağız. Tarımsal ürünlerin ıslahına yönelik olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda yetkili uzmanlarca master planı hazırlıyoruz. En yakın sürede bu çalışmamızı tamamlayıp, uygulamaya koyacağız. Çözüm adına da hep beraber çalışacağız. İnsanlarımıza geçici istihdam ile birlikte kendi bilgi ve becerilerine katkı sağlamaları fırsatını veriyoruz. Umarım kısa zamanda her alanda çok daha iyi noktalara geliriz" dedi.
      Aksoy, “ Bafra birden fazla fakülteleri hak ediyor., Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Bafralı işadamları Bafraya Fakülte kazandırma konusunda çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu. 
      Meclis toplantısına; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Yakakent Kaymakamı Ali Arıkan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, 19 Mayıs ilçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Bafra TSO Meclis Başkanı İsmail Tuğ, İl Genel Meclis üyeleri, belde belediye başkanları, Bafra TSO Meclis üyeleri, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.