Advert

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA PİDESİ DÜNYA MARKASIDIR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği başkan ve başkan yardımcısı ile 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Turizm MYO müdürünü ağırladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA PİDESİ DÜNYA MARKASIDIR
BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA PİDESİ DÜNYA MARKASIDIR Admin

Başkana ilk ziyaret Bafra Turizm MYO Müdürü Yrd. Doç. Yasin Keleş tarafından yapıldı. Keleş ziyaret sırasında Bafra pidesinin tanıtılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin’i daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz Başkan Yardımcısı Ferhat Yeşilyurt ziyaret ettiler ve başkana plaket verdiler.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek önemli bilgiler içeren açıklamaları paylaşarak şunları söyledi: Şehitlerimiz onurumuz, gazilerimiz kahramanlarımızdır. Onların aileleri ise milletimize emanettir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğimizin ziyaretlerinden verdikleri plaketten dolayı büyük mutluluk ve onur duydu. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Başkan Şahin 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Turizm MYO müdürü Yrd. Doç. Yasin Keleş’in ziyareti hakkında ise Bafra’yı gururlandıran çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim elemanları Arş. Gör. Eren CANBOLAT, Yrd. Doç. Dr. Yasin KELEŞ ve Arş. Gör. Yusuf Ziya AKBAŞ Bafra Pidesi konusunda önemli çalışmalar yaptılar. Bu konuda makale yayınladılar. Değerli akademisyenlerimiz öncelikle 21-23 Nisan 2016 tarihinde Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresinde Bafra Pidesi hakkındaki çalışmayı sözlü bildiri olarak sundular. “Gastronomik Bir Değer: Bafra Pidesi” adlı metin kongre kitapçığında da özet halinde yayınlandı.  Bu güzel çalışma “Gastronomi Turizmi Kapsamında Samsun Mutfağına Özgü Turistik Bir Ürün: Bafra Pidesi” adlı makale haline getirilmiş olup uluslararası platformda yayın yapan ve birçok indeks tarafından taranan Journal of Tourism and Gastronomy Studies dergisinde de yayınlanarak bilimsel literatüre kazandırılmıştır. Makalede Samsun mutfağının Türk mutfak kültüründeki yeri, Samsun mutfağına özgü yöresel ürünler ve bu ürünler içinden Bafra Pidesi’nin tarihi, sosyal ve kültürel özellikleri, yapım aşamaları ve besin değerlerine yer verilmiştir. Makale, bilimsel literatürde Samsun mutfağı ve Bafra Pidesinin anlatıldığı ilk akademik çalışma niteliği taşımaktadır.

Akademisyenlerimizin bu konuda ki çalışmalarını takdirle karşılıyor ve teşekkür ediyorum.  Başta Bafra pidesi olmak üzere yöremizin damak tatları ve ilçemizin turizm değerlerinin tanıtılması konusunda önemli çalışmalar yaptık. Tüm çalışmaları da destekledik. Bafra’mızın potansiyellerini harekete geçirmek noktasında başlatılan çalışmalar her gün gelişmektedir. Büyük Bafra ailesi olarak, planlı ve programlı olarak yeni adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500