BAŞKAN ŞAHİN DUR DURAK BİLMİYOR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir yandan 16 Nisan’da yapılacak olana anayasa değişikliği referandumu için mahalle mahalle “Evet” ziyaretleri yaparken, diğer yandan açılış, inceleme, vatandaşların mutlu ve hüzünlü günlerine katılmaya devam ediyor.

BAŞKAN ŞAHİN DUR DURAK BİLMİYOR
BAŞKAN ŞAHİN DUR DURAK BİLMİYOR Admin

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven son 13 günde 50 mahalleye ziyaret yaprak vatandaşlarla buluştular. Başkan Şahin ve ilçe başkanı Yurduseven Başaran, Esençay, Elifli ve Lengerli mahallelerini ziyaret ettiler, AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği ve konuşmacı olarak Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın katıldığı “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konferansına iştirak ederek konuşma yaptılar.

Bafra Belediye Başkanı Zihni yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “16 Nisan ülkemiz ve insanlarımız için yeni bir baharın da başlangıcı olacaktır. Ülkemizin tüm kalkınma hamleleri, büyümesi ve ilerlemesi güçlü iktidarlar döneminde olmuştur. Koalisyonlar dönemi duraklama ve krizler dönemidir. Türkiye bir daha koalisyonlara mahkûm olmamalıdır. Mevcut anayasada çift başlılık vardır. Bir yanda halkın yüzde ellisinden fazla bir oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı, diğer yanda  meclis seçimleriyle oluşan seçilmiş bir başbakan vardır.  Bu çift başlılıktır. Geçmişte Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında yaşanmış çok sayıda problem olmuştur. Bu problemlerin getirdiği büyük krizler yaşadık. Bedelini milletimiz ödedi. Bu değişiklikler ile çift başlılık ortadan kalkmaktadır. Mevcut sistem artık dünyada ki ve ülkemizde ki gelişmeleri karşılamıyor. Türkiye, 94 yılda 65 hükümetle tanıştı. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yıldır. Eğer istikrar olsaydı, eğer her 5 yılda bir seçim yapılsaydı, bugün 65. hükümet değil, 19. hükümet kurulacaktı.  Anayasa değişikliği ile bu istikrarsızlık dönemi de sona erecektir. Ülkemize kalıcı siyasi istikrar gelecektir.”