BAFRA DÜZKÖY DERNEĞİ "BURSA KÜLTÜR GEZİSİ YAPTI"

Samsun Bafra Düzköy’ lüler Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği “ KÜLTÜR GEZİSİ “ etkinliğinde bu sefer Bursa’ ya gitti.

BAFRA DÜZKÖY DERNEĞİ
BAFRA DÜZKÖY DERNEĞİ Admin

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonuna bağlı Bafra Düzköy’ lüler Derneği Kadın Kolları, 2017 yılı Bursa Kültür gezisini gerçekleştirdi.

Türk ve Osmanlı tarihinin en önemli tarihi ve kültür zenginliğine sahip, Osmanlıya başkentlik yapmış, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini muhafaza ettiği,  Yeşil Bursa’ ya düzenlenen Kültür gezisine Düzköy’ lü kadınlar yoğun katılım gösterdi.

Bafra Düzköy Derneği Kadın Kollarının Bursa Kültür Gezi programı, önce Tarihi Çınar da sabah kahvaltısı ile başladı. 600 yıllık tarihi ile Türkiye’ nin en yaşlı ağaçlarından biri olan Tarihi Çınar ziyaretinden sonra Osmanlı tarihinde önemli yer edinen Padişahlarından I. Mehmet Çelebi’  nin 1419 yılında yapımına başlatıp 1424 yılında tamamlanan Yeşil Camii ve I. Mehmet Çelebi’ nin kabri bulunan adını aldığı turkuaz çinileri, yüksek estetik değerli mihrabı, dengeli ve uyumlu mimarisiyle sekizgen olarak inşaa edilen Yeşil Türbe ziyareti gerçekleşti.  Ardından Bursa denilince akla gelen ilk isim olan Emir Sultan Hazretlerinin kabristanın da  olduğu Emir Sultan Camiisi ve Külliyesi ziyareti yapılarak öğlen namazı ile beraber dualar edildi. Programa Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi Türbesi ve Osman Gazi’ nin oğlu Osmanlı Devletinin II. Padişahı Orhan Gazi Türbesi ziyaretleri ile devam edildi. Bursa Kültür Gezi Programı eski Osmanlı başkenti Bursa’ nın en görkemli camilerinden Ulu Camii ziyareti ile son buldu.

Program ile ilgili açıklama yapan, Bafra Düzköy Dernek Başkanı Kerem Alışkan “ Bursa’ ya yaptığımız bu ziyaretimiz sonucunda Türk ve Osmanlı tarihi ile ilgili kültürel bilgileri  yerinde görerek  ve geçmiş tarihimiz ile gerçekleşen efsaneleri, mimari güzellikleri görmemiz  açısından çok verimli olmuştur. Yaptığımız bu programa destek vererek  maddi manevi desteklerini esirgemeyen,  Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’ a, Bafra Düzköy Derneği Kadın Kolları Başkan vekili Nurcihan Ekiz’ e, programa gelerek katkı sağlayan Düzköy’ lü kadınlarımıza şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki günlerde en güzel programlar ile verimli çalışmalar ile hemşerilerimize hizmet etmeye ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz.” dedi.