Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bafra’da ’15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik’ günü etkinlikleri. 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü Bafra Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Mehteran takımının gösterisi ile başladı, daha sonra Bafra Protokolü mehteran takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanına geldi. Meydanda halkı selamlayan protokol daha sonra 15 Temmuz gecesi Anadolu Ajans muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi çekilen resimlerinin sergisini gezdi.

Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü BafraHaber

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Bafra Belediye Başkanının açılış konuşması ile devam etti. Zihni Şahin konuşmasında, ‘Darbeler, muhtıralar eylül ayında oluyordu,  27 Mayıs’ta da oldu fakat bu sefer 15 Temmuz gecesi yapılmaya kalkışıldı. Devleti yıkma adına demokrasiye, cumhuriyete ve tüm insanlık değerlerine darbe vurma adına ülkemizde bir darbe girişimi olmuştur. 
Çok şükürler olsun ki Cenab-ı Allah’ın da yardımıyla darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır diyerek Askeri komutanların büyük çoğunluğunun darbeye karşı olması bunların başarısız olmasında önemli rol oynamıştır’ dedi.
Zihni Şahin’in konuşmasının ardından söz alan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise , ‘15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ,Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü haşhaşiler aziz milletimize reva görmüştür. Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta ve durumda sahip çıkacağız bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür .Şairin dediği gibi tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır, son durak son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır’ dedi.
Konuşmaların ardından Milli Birlik ve Demokrasi günü çeşitli etkinlikler devam etti.

 

15 Temmuz Bafra