Advert

KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR, KADIN ÇOK DAHA FAZLASIDIR

KADIN TOPLUMUN AYNASIDIR

KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR, KADIN ÇOK DAHA FAZLASIDIR
KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR, KADIN ÇOK DAHA FAZLASIDIR Admin

Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun İl temsilciliğini ziyarete eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” “Kadınlarla erkekler eşit değildir. Kadın çok daha fazlasıdır. Çünkü bir toplumu yetiştiren de geliştiren de kadındır” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun İl temsilciliğini ziyaret etti. Başkan Genç’i ziyaretinde KADEM Samsun İl temsilcisi Meral Kıvırcı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Başkan Genç,” Kadın doğası gereği üretkendir. Adeta toplumun temelidir. Temel ne kadar sağlıklı ise toplumda o kadar sağlıklıdır” dedi.

CANİK’TE KADINLAR EL ÜSTÜNDE

5 HANIM KONAĞI AKTİF OLARAK KADINLARIN HİZMETİNDE

Göreve geldiği günden bu yana,13 yıldır projelerinde kadını, çocukları ve gençleri en öne koyduklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Kadınlar size Allah’ın emanetidir diyen bir ümmetin mensubuyuz. Hem medeniyetimizin gereği olarak hem de bir toplumu yetiştiren, geliştiren en önemli kişiler olan kadınlarımızın hayata bakışını güzelleştirmek, güçlendirmek adına ilçemiz Canik’te kadınlarımıza özel projeler yapıyoruz. Şu an aktif olan 5 hanım konağımız içerisindeki kurs merkezleri, etüt odaları, aile ve sıbyan sınıfları, kişisel gelişim seminerleriyle birlikte kadınlarımızın hizmetinde. Yapımı devam eden 5 hanım konağımızı da yakın zamanda açacağız. Yine önümüzdeki zaman içerisinde hedef projelerimize koyduğumuz 6 hanım konağımızın daha yapımını planlıyoruz” dedi.

SAMSUN’UN KADIN HARİTASI ÇIKARILMALIDIR

Samsun’un son yıllarda 3. sayfa haberlerine sıkça konu olduğunu ifade eden Başkan Genç,” Üzülerek söylemem gerekiyor ki, kadınla ilgili bir çok olumsuz haberlerde Samsun başı çekiyor. Kadına yönelik şiddet haberlerine özellikle üzülüyoruz. Onlar annelerimiz, kardeşlerimiz.Sorunları ötelemekten ziyade, onlarla yüzleşmek zorundayız. Toplumun tüm dinamikleri STK’lar, üniversite, kurum, kuruluş ve dernekler hep birlikte bir araya gelip Samsun’un kadın haritasını ortaya çıkarıp, hangi durumda olduğumuzu irdelemeliyiz” dedi.

 

15 TEMMUZ KADIN ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ TESİSLERİMİZDE YAŞIYOR

Kadınların tarih boyunca kahramanlıklar yaparak ülkemizin en zor zamanlarında elini taşın altına koyduğunu ifade eden Başkan Genç, ”Dün Çanakkale’de cepheye kağnıyla mermi , bugün kamyonetine doldurduğu yiğitleri meydanlara taşıyan, bu ülkenin kadınlarından ne kadar övgüyle bahsetsek azdır. Bu kahramanlık ruhunun 15 Temmuz’da hala dipdiri olduğunu gördük. 15 Temmuz şehitlerimizden iki hanım kardeşimizin ismini Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağımızda yaşatıyoruz” dedi.

CANİK KADIN DOSTU BİR YERDİR

Canik’te yaptıkları çalışmalarla kadınların sesi olduklarını ifade eden Başkan Genç,” Kadınlarımız Canik’te kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri etkinlikleri ve faaliyetleri bulabiliyorlar. Kadınlarımızın eğitim, sağlık, spor, güzel sanatlar vb  her alanda destek alabildikleri alt yapılar hazırladık. Tesislerimizde her türlü imkanımızı kadınlarımız için seferber ediyoruz. Hanım kardeşlerimizden gelen geri dönütlerde bizim için önemli. Onların fikirlerini, eleştirilerini, önerilerini, son derece önemsiyor, çalışma ve planlamalarımıza da bu görüşleri yansıtıyoruz” dedi.

KADEM BAŞKANI SN. DOÇ. DR. SARE AYDIN YILMAZ TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR

KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz’dan övgüyle bahseden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Gerek akademik kimliği, gerek vizyonu, gerekse de ulusal ve uluslararası meselelere bakışı sebebiyle KADEM Genel Başkanı sayın Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz hanım Türkiye ve özellikle de hanım kardeşlerimiz için bir şanstır. KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz başkanlığında güzel çalışmalara imza atan, dikkat çeken, farkındalık yaratan çok sayıda faaliyete başarıyla imza atan KADEM’i tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerle Türkiye’nin önde gelen kadın derneklerinden biri olan KADEM’e başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öte yandan ziyaret sonunda Başkan Genç, KADEM Samsun İl temsilcisi Meral Kıvırcı’ya Canikli kadınların ürettiği el emeği göznuru ürünlerinden olan perspektif çalışmasından hediye etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500