BAFRA'DA 14. GELENEKSEL SÜNNET ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni’nin 14.'sü Ali Kale Turistik Tesisleri Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

BAFRA'DA 14. GELENEKSEL SÜNNET ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAFRA'DA 14. GELENEKSEL SÜNNET ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Admin

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni’nin 14.'sü Ali Kale Turistik Tesisleri Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Hastanede uzman sağlık ekipleri tarafından sünnet edilen 70 çocuk için şölen düzenlendi. Aynı gün saat 14.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önünde toplanılıp konvoy yapıldı. Üstü açık otobüsle şehir turu atan çocuklar ellerinde bayraklarla halkı selamladılar, Çetinkaya Köprüsü'nden geçerek şölen alanına geldiler.

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistlik Tesisleri Mesire Alanı'nda gerçekleşen sünnet şöleni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Belediye Başkanı Zihni Şahin selamlama konuşması yaptı. Başkan Şahin konuşmasında, 14 yıl önce başlayan bu geleneğin sürdürüldüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Bugün burada çok anlamlı bir etkinlikte beraberiz. 70 tane çocuğumuz sünnet edildi, onların mutluluğunu bu güzellikleri paylaşmak için bir aradayız. “Sevinçler paylaşıldıkça büyük, acılarda paylaşıldıkça azalır” derler. Bu kıymetli ailelerimizin ve sevgili yavrularımızın sevinçlerini paylaşmak için buradayız. Ben o aileler adına da katılan herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şahin konuşmasının devamında sosyal belediyecilik hakkında konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye olarak, geleneksel sünnet şölenlerimizin dışında sürekli olarak evlerinde yemek yapanı olmayan yaşlılarımızla, evlerinde hasta olduğu için evde yemek yapanı olamayan 300 aileye de yemek götürerek onlara bu hizmeti sunuyoruz. Ramazan Ayı'nda 6000 kişilik yemek dağıtımı yaptık. İhtiyaç sahiplerine sosyal yardım adı altında yardımlarımız sürüyor. İlçemizin ova olması nedeni ile tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde büyük gelişmeler sağladık. Sera ve Medikal OSB ile istihdam konusunda ilçemizi rahatlatacağız. Turizmde Bafra’mızın gelişmesini sağlama adına üniversiteleşme hedefimiz bulunuyor. Bafra olarak beraberce bir şeye kilitlendik. Biliyorsunuz 5 Ana hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bafra’mızda çok güzelliklerimiz var. Kuş Cennetimiz, barajlarımız, kaya mezarlarımız vesaire ilçemize güzellik katıyor. Yakın zamanda Kapıkaya’da yamaç paraşütü organizesi yaparak orada büyük bir festival gerçekleştirdik. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Şahin, konuşmasının sonunda çocuklara hediyelerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program Tasavvuf Müziği konseri ile devam ederken bir yandan da yemek ikramında bulunuldu.

Sünnet Şölenine, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, eşi Şükriye Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Çamaş, İsmail Kurt, daire müdürleri, muhtarlar, çevre ilçelerden misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Bafra Sünnet Şölen