ANKARA SAMSUN PLATFORMU

SAMSUN STK PLATFORMU İLK TOPLANTISINI ANKARA'DA YAPTI

ANKARA SAMSUN PLATFORMU
ANKARA SAMSUN PLATFORMU Admin

Ankara'da kurulan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, ilk toplantısını Ankara Çukurambar' da bulunan The Green Park Otel'de yaptı. Toplantıya katılanlar akşam yemeğinin ardından toplantı salonuna geçtiler. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, toplantıya katılanlara 'hoş geldiniz' dedikten sonra, birlik ve beraberliklerinin daim olması dileğinde bulundu.

'HER ŞEY SAMSUN İÇİN'
Platform Başkanı Apaydın toplantıda yaptığı açıklamada, "Samsunlulardaki birlik ve beraberlik ruhu ile Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu oluşmuştur. Platformumuz ülkemize ve Samsun’umuza hayırlı olsun. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Samsun'a, Samsunlulara sahip çıkmak ve Samsun bürokratları, işadamları ve sanayicileri ile birlikte yürüyerek, güneşin doğduğu, kurtuluş mücadelesinin başladığı şehir Samsun'u ileriye taşımak, ülkemizin her yerinde yaşayan Samsunlu hemşerilerimizi bir çatı altında toplanmayı amaç edindik. Her şey Samsun için. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Fevzi Apaydın platformun yürütme kurulunun; AŞTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşçı, Danıştay 14. Daire Üyesi Osman Tural, MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan, ASİAD Genel Başkanı Osman Yılmaz, Samsun İş adamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, Bursa SAMDEF Başkanı Savaş Otruş ve Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici'den oluştuğunu belirtti. 

OSMAN TURAL 'GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ'
Burada yapılan istişarelerden sonra Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Onursal Başkanı ve Danıştay 14'ncü Daire Üyesi Osman Tural toplantıda yaptığı konuşmada "Ankara, Samsun, Bursa , İstanbul ve diğer illerimizde yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, Samsun ve Samsunluyu ilgilendiren konularda güç birliği sağlayacak bir platform oluşturmaya karar verdik ve bugün de ilk toplantımızı yapıyoruz. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adı altında toplandık ve bu sivil toplum kuruluşunun bir üst sivil toplum kuruluşu olarak yapılanmasına imkân sağlamak üzere bir yürütme kurulu oluşturduk.  Kısaca bahsetmek gerekirse bu sivil toplum kuruluşumuz üst sivil toplum kuruluşu olarak yer almak üzere her hangi bir tüzel kişiliği olmayan Samsun ve Samsunluyu ilgilendiren her konunun içinde yer alacak sivil toplum kuruluşlarının desteği ile güç birliği yapmak üzere oluşturulmuş bir platformdur.  Amacı Samsun'a ve Samsunluya hizmet edebilecek mekanizmaları üretmektir. Bunun altında siyasi sosyal kültürel ya da diğer sivil toplum kuruluşlarıyla rekabetin abesle iştigal olduğunu sizlere duyuruyoruz. Samsun ve Samsunlular için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda alınan karar gereği bir ay sonra platform üyeleri yeniden toplanacak ve görev dağılımı yapılacak.