Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörel Eylem Planı hazırlanması Çalıştayı

Samsun Valiliğimizin talimatları doğrultusunda 2018- 2023 Samsun İli Sektörel Eylem Planları hazırlıkları başlatılmıştır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve OMÜ Ziraat Fakültesinin işbirliği ile Samsun ilinin 2018- 2023 Dönemi Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörel Eylem Planının hazırlanmasına yönelik olarak, 23 Ocak 2018 tarihinde geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörel Eylem Planı hazırlanması Çalıştayı
Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörel Eylem Planı hazırlanması Çalıştayı Admin

Çalıştaya Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt ÖZEN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Nail KIRMACI, OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Mehmet BOZOĞLU, Sivil Toplum Kuruluşları ve Yetiştirici Örgütlerinin Başkanları katılmıştır. Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Nail KIRMACI: Tarımda sektörel sorunların çözülmesi ve kırsal kalkınmayı ve rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla stratejik planların sektörel eylem planları ile birlikte uygulamaya geçirilmesi gerektiğinin önemini vurguladığı konuşmasında; Bakanlığımızın 2018- 2022 Stratejik Eylem Planının hazırlandığını ve çalışmalarımızda tarımı stratejik bir sektör anlayışıyla ele alıp kaynaklarımızı etkili kullanarak sürdürülebilir üretimi, rekabet edilebilirliği hedeflediklerini ifade etti.

Bitkisel Üretim, Su Ürünleri, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma olarak üç çalışma grubuna ayrılan Çalıştay süresince, kurum/kuruluş ve sektör temsilcilerinin kendi faaliyet alanlarına ilaveten; sektörün mevcut durumu, hedefleri, projeleri, sorun ve çözüm önerilerini içeren konular ele alınmıştır.