Advert

Canik'te tiyatro festivali devam ediyor

Canik Belediyesi tarafından "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle düzenlenen Canik Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalin 3. gününde de yoğun ilgi gören festivale, ünlü oyuncular "Damadım Olur musun?" adlı oyunla damga vurdu.

Canik'te tiyatro festivali devam ediyor
Canik'te tiyatro festivali devam ediyor Admin

Canik Belediyesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Tiyatro Festivali, bu yıl da dolu dolu geçiyor. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Onur Şahin’in koordinesinde gerçekleşen ve Canik Tiyatro Okulu öğrencilerinin de “Kırık Kafalar Kulübü” adlı oyunla katıldığı festival, üçüncü gününde de yoğun ilgi gördü. Nuri Gökaşan, İpek Tenolcay, Özdemir Çiftçioğlu, Ayşe Erbulak, İlkyaz Kocatepe ve Berkay Şanveren gibi usta oyuncuların rol aldığı "Damadım Olur Musun?" adlı iki perdelik komedi oyun, festivale renk kattı.

BAŞKAN GENÇ, OYUNCULARI TEBRİK ETTİ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Özel Kalem Müdürü Gamze Güven ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de izlediği tiyatro oyunu, salonu dolduranların büyük beğenisini kazandı. Kurtlar Vadisi Dizisi'nde Laz Ziya'nın kızı rolüyle dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu İpek Tenolcay'ın da rol aldığı oyunun sonunda Başkan Genç, oyuncuları tek tek tebrik etti.

'ÖNEMLİ EKSİKLİĞİ GİDERİYORUZ'

Belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Kurduğumuz Tiyatro Okulu'nun öncülüğünde bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Canik Tiyatro Festivali ile insanlarımızı sanatla buluşturmayı amaçladık. Görüyorum ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun'un dört bir yanından insanlarımız salonumuzu doldurarak festivale yoğun ilgi gösteriyor. Bu anlamda şehrimizde önemli bir kültür-sanat faaliyeti eksikliğini giderdiğimize inanıyorum" dedi.

'KÜLTÜR-SANATTA ÖNCÜYÜZ'

Şehrin fiziki gelişimin yanında sosyal ve kültürel dönüşümünü de sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Yaptığımız tesislerle fiziki altyapısını oluşturduğumuz kültür-sanat yatırımlarımızı, düzenlediğimiz sanatsal faaliyetlerle besliyoruz. bu anlamda Tiyatro Festivalimizi çok önemsiyoruz. Tiyatro Okulu'nu Karadeniz'de ilk kuran belediye olarak, kültür ve sanatta öncü olduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu. 

Öte yandan festivalin son günü olan 27 Mart Salı günü saat 18.00'da Düşevi Oyuncaları'nın sahneye koyacağı "Anadolu Kadınları" adlı oyun Canik Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500