Advert

Canikli muhtarlara 'İmar Barışı" bilgisi

Bu fırsatı iyi değerlendirin

Canikli muhtarlara 'İmar Barışı
Canikli muhtarlara 'İmar Barışı Admin

Canik Belediyesi tarafından muhtarlara yönelik 'İmar Barışı' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Başkan Osman Genç, vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Canik Belediyesi tarafından ilçedeki mahalle muhtarlarına yönelik "İmar Barışı" ile ilgili toplantı düzenlendi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda İşler İşleri Birimi yetkilileri muhtarları yasa hakkında bilgilendirirken, Başkan Osman Genç, vatandaşlardan bu fırsatı iyi değerlendirmeleri istedi. Toplantıda konuşan Başkan Genç, "Bu yasayla Türkiye’deki yapıların biriken sorunlarını ortadan kalkacak. Yapılarla ilgili sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

İHTİLAFLAR ORTADAN KALKACAK

"İmar barışı" kanununun, 2018 yılından önceki yapıları kapsadığını ifade eden Başkan Genç, "Bu yasal düzenlemedeki hedef ise; Vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imar mevzuatına uygun olmayan, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır. Kaçak yapılar Türkiye'nin önemli bir sorunudur. Neredeyse Türkiye'deki yapıların yüzde 50'si kaçak konumda. Bu problemin çözüleceği bir barış getirildi. Bu çok önemli bir proje. Elde edilecek gelir şehirciliğin dönüşümünde kullanılacak" diye konuştu.

HEM KAMU HEM VATANDAŞ KAZANACAK

Yeni yasayla hem vatandaşın hem de kamunun kazanacağının altını çizen Başkan Genç, "Yasayla, yıllardır biriken ihtilaflar ortadan kalkacak ve barış sağlanacak. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek, kamuda ciddi bir gelir elde edecek. Bu konuda büyük iş düşen muhtarlarımız, bilgisi olmayan vatandaşlarımızı mutlaka bilgilendirsin. Canik Belediyesi olarak belediyemizin giriş katında bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar görevlendirdik. Arkadaşlarımızdan herkes bilgi alabilir" şeklinde konuştu.

HERKES DEĞERLENDİRSİN

Yasayı çıkaran hükümete ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Genç, "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barış yasasından vatandaşlarımız mutlaka yararlansın. 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurular alınacak. E-devlet üzerinden yapılacak başvurular için il müdürlüklerinden, ilçelerde ise tapu müdürlüklerinden bilgi alınabilir. Bütün müracaatlar e-devlet üzerinden alınacak. Yasayla önceden verilen cezalar ve yıkım kararları da kaldırılıyor. Herkes bunu iyi değerlendirsin" ifadelerini kullandı.

Toplantıda İmar Birimi Müdürü Hasan Demir tarafından muhtarlara İmar Barışı ile ilgili geniş bilgiler verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500