Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli

arih programı adı altında Atatürk’ün annesine küfredildi.

Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli
Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli Admin

Çınaraltı Sohbetleri’ne konuk olan gazeteci İsmail Saymaz “Tarih programı adı altında Atatürk’ün annesine küfredildi. Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli ama 1. Cumhurbaşkanı da aynı, 13. Cumhurbaşkanı da aynı. Kurucu ve kurtarıcımıza hakarete hukuki işlem yapabilmek için bile sosyal medya tepkisi bekleniyor” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi Çınaraltı Sohbetleri 2018 Umut Verenler “Medya” başlığıyla 1 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da Zübeyde Hanım Parkı’nda halkın yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Gazeteci Melis Alphan ve gazeteci İsmail Saymaz’ın konuşmacı olduğu programın moderatörlüğünü gazeteci Celal Pir yaptı. Medyanın tartışıldığı Çınaraltı Sohbetleri’nde İsmail Saymaz şunları söyledi:

Ben devletten korkarım

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü beni 100 Basın Kahramanı’ndan biri seçmişti. Bunda benim pek bir katkım olmadı. Bizim devletimizin büyük bir katkısı oldu. Devletimiz bizim verdiğimiz vergilerin bir kısmını bana dava açarak harcadı. Ben devletten korkarım. Faturamı aksatmam. Her ayın 1’i kiramı veririm. Bana “gel” deyince gelirim, “git” deyince giderim. Bütün bunlarla dava açma gereği hissettiler. Bana bir yılda 20 dava açtılar, hepsini kazandım.

Haber kötü bir şeydir

Haber kötü bir şeydir. Sonu mutlulukla biten bir haber olmaz. Gazetecinin haberiyle ilgilenin, kendisiyle değil. Gazeteciyi yoldan çıkarmayın. Kendisini mehdi ya da lider sanmasın. Gazeteci aktivist değildir. Eylem örgütlemez sadece işaret eder.

Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli

Tarih programı adı altında Atatürk’ün annesine küfredildi. Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmemeli ama 1. Cumhurbaşkanı da aynı, 13. Cumhurbaşkanı da aynı. Kurucu ve kurtarıcımıza hakarete hukuki işlem yapabilmek için bile sosyal medya tepkisi bekleniyor

Dibi görmeye inanmıyorum

Bu toplumda “dibi görelim, yükselelim” diyenler var ama ben böyle düşünmüyorum. Ne bu toplum 90 yıllık, ne de bu devlet 90 yıllık. Bizim birbirimizle bin yıllık hukukumuz var.

Dünyadaki en büyük gazeteci hapishanesinde yaşıyoruz

Gazetecilerin cezalandırıldığını belirten gazeteci Melis Alphan ise Çınaraltı Sohbetleri’nde şunlara değindi: “Medyanın içinde bulunduğu tabloya bakarsak karanlık bir dönemdeyiz. Aslında bu Türkiye’ye de has bir şey değil. Medya dünyada can çekişiyor ama Türkiye’de şöyle bir durum var: gazetecilerin cezalandırılması söz konusu. Dünyadaki en büyük gazeteci hapishanesinde yaşıyoruz. 150’den fazla gazeteci cezaevinde, pek çoğu davalarla boğuşuyor. Ben de son yıllarda birçok davayla uğraşmak zorunda kaldım.

Basın özgürlüğü can çekişiyor. Bir yandan baktığımızda bu işi idealist bir biçimde yapmaya çalışan insanlar da var. Bireysel olarak çabalarıyla devam etmeye çalışan gazeteciler var. Bunlardan biri olmaya çalışıyorum.

Bu meslek bitmez

Kendi başıma serbest gazeteci olarak yoluma devam etmeye karar verdim. Bir yandan Cumhuriyet’e yazıyorum. Bir yandan haber sitelerine ve dergilere yazıyorum. Birçok farklı mecrada parça başı iş yapıp var olmaya çalışıyorum. Ama artık Türkiye’de bu mecrada çalışacak kurum bulmak çok zor. Çünkü; son 2 yıllık süreçte sadece gruplar el değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda saldırılar ve toplu kapatmalar oldu. Mal varlıklarına el kondu. Kürt basınından tutalım da, Fetö basını dedikleri yere kadar çok ciddi bir tasfiye sürecinden geçtik ama kurumların bitmesi ya da yandaşlaşması bu mesleğin bittiği anlamına da gelmez.

Varlığını bilmediğim gazeteciler türedi

Son yıllarda benim bile varlığını bilmediğim gazeteciler türedi. Kimin gazeteci olup olmadığını siz belirleyeceksiniz. Tirajlar gerçek değil. Havuz medyası sübvanse ediliyor. Bu çok satan gazetelerin sahipleri kimler biliyor musunuz? Toplum gazetecisini seçmeli ve ona sahip çıkmalı. İş sadece para değil. Linçlerle ve davalarla uğraşıyoruz. Gazetecileri bu kadar kahramanlaştırmayın. Bunu yapınca böyle figürler ortaya çıkıyor.

Gerenli: Cesaretleniyoruz

Lüleburgazlıların sorularıyla 2 saati aşkın süre devam eden program bitiminde konuklara çiçek takdim eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “Çınaraltı Sohbetleri gündem başlıklarıyla halkla buluşmaya devam edecek. Lüleburgaz halkının yoğun ilgisi bizi cesaretlendirmeye devam ediyor” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500