Advert

Canik'te 'Kitap Günleri' başladı

Canik Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Canik Kitap Günleri'nde yazarlar ile okuyucular buluştu. Düzenlenen törenle açılan Canik Kitap Günleri üç gün sürecek.

Canik'te 'Kitap Günleri' başladı
Canik'te 'Kitap Günleri' başladı Admin

Yazarlar ile okuyucuları imza gününde buluşturmak, kitap ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Canik Kitap Günleri, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile yazarların açtığı 3. Canik Sanat Günleri ilk gününde yoğun ilgi görürken, tanınmış ve her biri kendi alanında geniş okuyucu kitlesine sahip olan birçok yazar okurlarla buluştu.

BİLGİ EN ÖNEMLİ GÜÇ
Açılışta konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye olarak kültüre büyük önem verdiklerini belirterek, "Yol, kaldırım, park, bina gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim ve kültürde de geleceğimize aktaracağımız şeyler var. Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlediğimiz Canik Kitap Günleri etkinliği, özellikle gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırması açısından önemlidir" dedi.

SAMSUN KİTAP KONUŞACAK 
Kitap okuma azlığının mutlaka giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Genç, "Kültürümüzde ya öğreten, ya öğrenen olmak ya da dinleyen olmak gerekiyor. Böyle bir kültürde bizim insanımızın daha çok okuyan, öğrenen ve öğreten konumuna geçmesi gerekiyor. Samsunlu hemşehrilerimiz ve kitap dostları Kitap Günleri'ne mutlaka katılsınlar. Kitap Günleri’nin bir parçası olsunlar. Samsun olarak üç gün kitap konuşalım, yazarlarla ve kitaplarla bir araya gelelim" diye konuştu.

YENİ NESLİN İNŞASI
İnsanlığa her alanda hizmet etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Başkan Genç, "Okumak demek, dünyayı okumak, yaşamı okumak, insanlığı okumak demektir. Bu bakımdan özellikle yeni neslin inşasında kültür, sanat ve eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Gençlerimiz en güzel ve en kolay bilgiye kitaplardan ulaşabilir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Kitap Günleri vasıtasıyla bilgiyi birinci elden özellikle gençlerimizle buluşturuyoruz" şeklinde konuştu. 

ÜÇ GÜN SÜRECEK
Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, 3. Kitap Günleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası ise Başkan Genç ve yazarlar, okuyucuların ilgisiyle karşılaştı. Yazarlar okuyucuları için kitap imzalarken, Başkan Genç de, öğrencilere Canik Belediyesi tarafından bastırılan Çocuk Hakları Kitabı hediye etti. Canik Kültür Merkezi'nde açılan ve 23 Kasım Cuma günü sona erecek Canik Kitap Günleri, üç gün boyunca ziyaret edilebilecek. Açılışa Başkan Osman Genç’in yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, yazarlar, yayın evleri temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500