'KALKINMANIN ADRESİ SAMSUN!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Başta Yeşilırmak Gelişim Projesi olmak üzere Samsun ve komşu illeri topyekun kalkındıracak bölgesel kalkınma modellerine ihtiyaç var" dedi

'KALKINMANIN ADRESİ SAMSUN!..'
'KALKINMANIN ADRESİ SAMSUN!..' Admin

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Başta Yeşilırmak Gelişim Projesi olmak üzere Samsun ve komşu illeri topyekun kalkındıracak bölgesel kalkınma modellerine ihtiyaç var" dedi

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu toplantısı ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Aralık ayı Encümen toplantısına katılmak üzere Tokat’a gitti. Başkan Şahin, yaptığı değerlendirmede, özellikle Yeşilırmak Gelişim Projesi'nin önemine dikkat çekerek, "Samsun ve komşu illerimizin topyekun kalkınmasına yol açacak projelere ihtiyaç var" dedi.

YENİ VALİ'YE 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ

Vali Osman Kaymak ve Başkan Zihni Şahin, ilk olarak, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte Tokat'ın yeni valisi Dr. Ozan Balcı’yı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı diledi. Ziyarete ayrıca OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA Tokat il Koordinatörü Mehlika Dicle, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Yasemin Çoban da katıldı.

TOPYEKÜN GELİŞME VE KALKINMA İÇİN...

Heyet daha sonra hep birlikte 2018 yılının son toplantısını OKA Tokat binasında gerçekleştirdi. Toplantıda 2018 yılında uygulamaya konulan mali destek ve teknik destek programları ile 2019 yılında bölgenin gelişmesine katkı sağlamak üzere yapılması planlanan diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, katıldığı yılın son OKA toplantısı için şu açıklamayı yaptı:

"Genel merkezi Samsun'umuzda bulunan OKA, çok önemli bir misyonu üstlenmiş ve faaliyetlerini bu doğrultuda devam ettiren çok önemli bir kurumumuz. Özellikle Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi, her yönüyle dikkate değer. Başta Samsun'umuz olmak üzere Amasya, Tokat ve Çorum İllerini de içine alan proje, nispeten kalkınmışlıkta biraz da olsa geri kalmış bu bölgenin topyekun gelişmesi ve kalkınması için hayati önem taşımakta. Proje ile bölgede topyekun bir kalkınma hedeflenmektedir.

'HEP BİRLİKTE MÜCADELE' ÇAĞRISI

Samsun, barındırdığı tarihi, turistik, tarımsal, ekonomik varlıklarıyla, stratejik konumuyla bölgenin en önemli ilidir. Komşu illerimiz de bunun farkındadır. Bu nedenle, bölgemiz illeriyle birlikte topyekun bir kalkınmaya öncülük edecek olan il de Samsun'dur. Samsun ve komşularının, özellikle ekonomik anlamda kalkınmasına yol açacak başka projeler için de hep birlikte mücadele etmek zorundayız."

Zihni Şahin OKA