Bafra'da Engelliler Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Bafra'da "Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Atatürk Büstü'ne çelenk konuldu.

Bafra'da Engelliler Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi
Bafra'da Engelliler Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi Admin

Bafra'da "Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında Atatürk Büstü'ne çelenk konuldu.

Bafra Askerlik Şubesi önünde toplanan Bafra Engelliler Derneği üyeleri, Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneği, Bafra Görme Engelliler Derneği ve daire müdürleri Gençlik Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çelenk koyma töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

 

Törende, Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı, Mustafa Kaplan,  Birleşmiş Milletlere Bağlı 176 devlet tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasına denk gelen bu hafta "Engelliler Haftası" olarak kabul edilmiştir. Dünya nüfusunun % 15'i ülke nüfusumuzun da % 12'si engellidir. Değerli konuklar bu hafta engelliler haftasının kutlanması haftası değildir. Engellilerin sağlık, eğitim,kültürel, istihdam alanların birçok sorunları mevcuttur bu sorunların çözümü noktasında bu konuyla ilgili çalışma yapan kurumlar çağırılmalı gerekli çalışmalar yürütülmeli, gerekli alt yapı çalışmaları oluşturularak çalışma yapılarak devlet büyüklerine sunulmalıdır." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin, "Engelli kardeşlerimizin bu engelleri aşabilmesi için kamuyla beraber yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının oluşum içersinde yer alan birimlerin hatta toplumun her kesiminde bulunan her ferdin yapabileceği bir şeyler vardır. Bu sorunun çözümü için herkes mutlaka taşın altına elini koymalı." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından program, Anadolu Lisesi'nin müzik dinletisi ve engelsiz fotoğraf sergisinin gezilmesi ile son buldu.

 

Engelliler Bafra