EŞİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ

EŞİ VASİYET ETTİ 750 KİŞİ MEVLİTLİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

EŞİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
EŞİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ

Bafra'da, 22 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da vefat eden ve 23 Ağustos Salı günü Bafra’da defnedilen emekli öğretmen Merhum  Mustafa Yumurtacı’nın ölmeden önceki vasiyeti üzerine eşi Ankara 47.Noteri Hayriye Anarat Yumurtacı tarafından Yakıntaş Köyü Göçmenler Mahallesi'ndeki evlerinin bahçesinde 750 kişilik mevlitli iftar yemeği ikramı yapıldı.

Program Tabakhane Camii İmam Hatibi Abbas Kılıç ve Bafra’da görev yapan 10 İmam Hatibin Kuran Tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif, İlahiler, Kasideler okundu.

İftar vakti girdiğinde dualar edildi. İkramlar yapıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Merhum Mustafa Yumurtacı’nın eşi Ankara 47.Noteri Hayriye Anarat Yumurtacı,"İlk başta eşimin Ankara’da vefatı sırasında ivedi olarak evimize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ve diğer genel başkan yardımcılarına manevi desteklerinden dolayı Yumurtacı ve Anarat Aileleri olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Eşim hastalığı sırasında, son günlerinde devamlı şekilde,"Eğer Mübarek Ramazan Ayı içerisinde ölürsem, hakkın rahmetine kavuşursam, cenazeme gelenlere iftar yemeği verin. Mevlid-i Şerif okutun.’’diyerek vasiyet etmişti. Allahın sevgili kuluymuş ki, tam da Mübarek Ramazan Ayı içerisinde vefat etti. Bizde aile olarak onun vasiyetini yerine getirerek hem Tüm ölmüşlerimiz için mevlid-i şerif okuttuk. Hem de eşimin dava arkadaşları ve diğer dostları bizleri yalnız bırakmadı. Tahmini olarak 750 kişi bizlere manevi destekte bulunarak, merhum eşimin vasiyetini yerine getirmiş olduk." dedi.

Vasiyet üzerine yapılan programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Bafra İlçe Başkanı İslam Cural ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İl Genel Meclis Üyesi Nuray Genç, Ankara 39.Noteri ve Türkiye Noterler Birliği Eski Üyesi Gülseren Değer, Eşi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Güntaç Değer, İstanbul Bakırköy 3.Noteri Nilgün Kurt, Bafra Kızılırmak Dershanesi Müdürü Fikri Eroğlu, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, merhum emekli öğretmen Mustafa Yumurtacı’nın öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.