BAŞKAN KILIÇ’IN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN KILIÇ’IN  İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN KILIÇ’IN  İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI BafraHaber

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İstiklal Marşı’mız; vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canlarını hiçe sayan Türk milletinin ölümsüzlük destanıdır.

Milli mücadele azminin kutlu eseri, milli mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.

Aziz milletimizin gönül ve ruh dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık, mukaddesata verdiği önemi ve eşsiz mücadele azmini abideleştiren merhum Mehmet Akif Ersoy, dizeleriyle tarihe not düşmüş ve ölümsüzleşmiştir. Milletimizin her ferdinin yüreğinde taşıdığı milli mücadele ruhu kalplerimizi birleştirdiği sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badirenin üstesinden gelerek istiklal ve istikbal mücadelesini daha büyük başarılarla sürdüreceğiz.

İstiklal mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi'nde kabulünün 100. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bayrak, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.”

5a4m0s2ynd0mzsxo6eyg.jpg

8mlt00a9ecsk3q1vhgf.jpg

 

HAMİT KILIÇ MEHMET AKİF ERSOY