eTwinning projesi tablet ve dijital bağımlılığı

Bafra 50.Yıl ve 29 Ekim İlkokulu, eTwinning projesi tablet ve dijital bağımlılığı

eTwinning projesi tablet ve dijital bağımlılığı
eTwinning projesi tablet ve dijital bağımlılığı Admin

Bafra' da 2  okul; tablet ve telefon dijital bağımlılığa karşı bir projeyi, birlikte yürütüyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar şöyle :

" Bafra 50.Yıl İlkokulu ve 29 Ekim İlkokulu, teknoloji çağında faydaları olduğu kadar zararları da olan büyük sorunlara sebep olan tablet ve telefon dijital bağımlılığa karşı başlattıkları “Hayatın Renklerini Kaçırma!” adlı proje ile bilinçleniyor. 

50.Yıl İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayşe KARACA’nın  kuruculuğunda, 29 Ekim İlkokulu 3-C sınıf öğretmeni Serap KEPENEK’ in de ortak olduğu yürütülen  proje, tablet ve telefon bağımlılığına  karşı öğrencileri bilinçlendirmek, sosyalleştirmek  ve  pandemi sürecinde uzak kaldıkları oyun ve sanatsal etkinliklere kavuşturmak için “Hayatın Renklerini Kaçırma” adlı eTwinning projesi tüm hızıyla sürüyor.

Proje Türkiye, Arnavutluk, Ukrayna, Tunus ve Azerbaycan’dan olmak üzere 14 öğretmenle eğlenceli ve öğretici bir şekilde sürdürülüyor. Öğrencilere rehber olarak yardımcı olunan bu projede Bitki Yetiştirme, Ahşap Boyama, Zeka Oyunları, Kukla,  Playback, Sessiz Sinema, Masal e-Kitap  , e-Hikaye Oluşturma , Şiir Yazıp Şarkı Besteleme, Tablet ve Telefonun Zararlarına Yönelik Araştırmalar Yapıp e-Kitap Yazma, e-Gazete Oluşturma, Özgün Oyunlar Tasarlama Oynama, Akrostiş Yazma gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Ayrıca uzman kişilerin düzenlediği seminerlere de katılmaktadır.

Projenin amacını anlatan Ayşe KARACA “Amacımız öğrencilerimizin bağımlılık yapan tablet ve telefon oyunlarına alternatif olarak hayatlarına renk katacak, faydalı ve huzur veren etkinliklerin olduğunun farkına varmalarını, öğrencilerimizin farklı kültürlerle tanışıp iletişim kurarak sosyalleşmesini sağlamak, işbirliği takım becerisi kazanma, teknolojiyi doğru ve yerinde kullanma ve pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden öğrencilerimizi uzak tutmaktır, dedi.

Serap KEPENEK “ Projemiz pandemi sürecinde  öğrencilerimiz için çok yararlı olmuştur, olumlu dönütler aldık “ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra