İlimizde Ana Arı Üretim Merkezi Faaliyete Geçti

İlimiz Bafra ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilerek Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DOKAP) sunulan ve kabul edilen Ana Arı Üretim Projesi ile hayata geçirilen Ana arı Üretim Merkezi faaliyetine başladı.

İlimizde Ana Arı Üretim Merkezi Faaliyete Geçti
İlimizde Ana Arı Üretim Merkezi Faaliyete Geçti BafraHaber

26.05.2021 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Samsun Arıcılar Birliği Başkanı Rasim KAPLAN, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜREŞ, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR ve Projede görevli personel tarafından gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM bir konuşma yaparak şunları söyledi:

           “Arıcılığın ileri düzeylere taşınmasında, yeni gelir kaynakları oluşmasında önemli yere sahip olan Ana Arı Yetiştiriciliğinin arıcılarımız tarafından bilinmesi ve yaygınlaştırılması önemlidir. Ticari alanda arıcılığın yapılabilmesi; sağlıklı, verimli ve genç ana arılarla çalışmaya bağlıdır. Ana arı üretimimizse, Ülkemiz gereksiniminin ancak % 5’ini karşılayacak düzeydedir. Bu açığı kapatmak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından 16.06.2020 tarihinde Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Ana Arı Üretim Projesi imzalanmış ve İlimiz Arı yetiştiricileri Birliği tarafından Bafra ilçemiz Ağıllar mevkiinde faaliyete başlamıştır. 

           Proje için 250 ana arı ile birlikte üretim için gerekli olan alet ekipman ve makine alımı yapılmıştır. Proje kapsamında üretilecek ana arılar ilimiz üreticilerine dağıtılarak damızlık olarak kullanmaları sağlanacaktır. Böylece kendi ana arılarını üretmeye başlayacaklardır. Projemizin maliyeti 458.816,42 Tl’dir. Bafra ilçemizin değerine değer katan Ana Arı Üretim Merkezimiz İlimize, üreticimize hayırlı olsun.” dedi.

1ce6zghf1jpqhn9nqorb.jpg

4t04dydwjq8x9qzytml.jpg

u5ynqae8vfb05mi85xm9.jpg

ru2tbaaj7cgwjmfn2f9f.jpg

8px8l1ki6w7kv66ws7s.jpg

4kebuzrah93ksztv0qyp.jpg

snx8vb51w4x3hbw49c45.jpg

 

ANA ARI ÜRETİM PROJESİ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500