GÜNDEM MARKALAŞMA ADRES ANKARA

Markalaşma konusunda kararlı adımlarla yürüyen Bafra, manda yetiştiriciliği hakkında da söz sahibi olmak noktasında üst düzey girişimlerine devam ediyor.

GÜNDEM MARKALAŞMA ADRES ANKARA
GÜNDEM MARKALAŞMA ADRES ANKARA Admin

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Manda ve Manda Etinin Önemi, Gıda Sektöründe Kullanımı” Konulu çalıştayın ardından, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli başkanlığında  bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İstişare toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kıtıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam,Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin katıldı.

Geniş katılımlı istişare toplantısının ardından düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi:

“Samsun’umuzun her alanda gelişmesi ve markalaşma noktasında elele vererek fikir ve gönül birliği ile çalışmalarımız devam ediyor.

Samsun’umuz için Bafra’mız için önemli bir yere sahip olan manda yetiştiriciliği ve elde edilen ürünlerin  markalaştırılması hakkında değerlendirmelerde bulunduğumuz toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Ekrem Pakdemirli başkanlığında gerçekleştirdik.

İlimizde dolayısı ile Bafra’mızda manda popülasyonu, manda eti ve sütünün markalaşması husununun detaylı olarak görüşüldüğü toplantımız oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. Böylesi önemde bir toplantının gerçekleşmesinde öncülük eden Genel Başkan Yardımcısımız ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan ve kalbi Samsun için atan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Ülkemizde 2020 TÜİK verilerine göre 192.500 manda bulunmakta, bu rakamın yaklaşık %11’lik kısmı olan 21.500 Manda İlimizde yetiştirilmekte. İlimiz Manda varlığının yaklaşık %45’i olan 9.500 Manda ise Bafra’mızda  yetiştirilmekte.

Bu oldukça ciddi bir oran. Manda popülasyonu, manda eti ve sütünün markalaşması konusu ertelenemeyecek derecede önem taşıyor.

Amacımız Tüketicilerimizin sağlıklı beslenmesi açısından büyük öneme sahip manda etinin ve etinden elde edilen pastırma, sucuk, kavurma gibi ürünlerin kullanımını artırmak,Manda üretimini teşvik ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak.

Bafra’mızda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Manda ve Manda Etinin Önemi, Gıda Sektöründe Kullanımı” Konulu Çalıştay’ın ardından Bakanlığımız düzeyinde gerçekleştiridğimiz,geniş katılımlı toplantımızda alınan tüm kararların Samsun’umuza ve Bafra’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli başkanlığında  gerçekleştirilen istişare toplantısında ayrıca Samsun’da kenevir üretiminin arttırılması hususu da görüşüldü.