BAFRA KAYMAKAMI ALİ KATIRCI VE EŞİ HACER KATIRCI HA-Bİ-DER'İ ZİYARET ETTİ

Okul öncesi eğitim konularında başarılı çalışmalar yürüten Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bİ- DER) 'i, Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı ile birlikte ziyarette bulundu.

BAFRA  KAYMAKAMI ALİ KATIRCI VE EŞİ HACER KATIRCI  HA-Bİ-DER'İ ZİYARET ETTİ
BAFRA  KAYMAKAMI ALİ KATIRCI VE EŞİ HACER KATIRCI  HA-Bİ-DER'İ ZİYARET ETTİ

HA-Bİ-DER Genel Başkanı Yaşar Önbaş," 2003 yılında 9 yürekli arkadaş ile bir araya gelerek, halkımızı bilinçlendirmek üzere 0-6 yaş çocuklarımızı kurtarmak kararlılığı ile 2003 yılında Türkiye'de ilk defa, STÖ. HA-Bİ-DER, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte Bafra'da, güçlü bir işbirliği kurarak, yaz kış demeden köylere giderek, dernek merkezinde sınıflar açarak, anne- babalara göz göze,  diz dize yakın eğitimler yaptık.Onlara diplomalar vererek, 'DİPLOMALI ANNE-BABALAR' yetiştirdik. 0-6 yaş çocuğun bilimsel gelişiminin ilk başında, beyin gelişimi öne çıkmaktadır. Çünkü; bu yıllarda beyin yüzde 80 gelişimini tamamlamaktadır. Yine çocuk öz güveni, ruhsal gelişimini temel güvenini bu yıllarda kazanmaktadır.  Ülkemizde ve Bafra’mızda, Türk Milletinin geleceğine dönük ,yüksek beyin gücünü ülkemize kazandırmak üzere geliştirdiğimiz projelerimiz ve faaliyetlerimiz üniversiteler ile işbirliği içinde ve akademik düzeyde aralıksız sürmektedir” dedi.

 

      Önbaş," Dernek olarak yapmış olduğumuz bu çalışmalarda ilk başta Samsun Valimiz olmak üzere,Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bafra Kaymakamlığı    çalışmalarımıza olumlu bakıp bize destek vermişlerdir. Fakat yeni projelerimizin  oluşumunda, yeterli katkıyı bir türlü sağlayamadık. Derneğimizin oluşturduğu ve oluşturacağı yeni projeler için pilot bölge olarak, Bafra'yı seçmeyi düşünüyoruz.İşte bu amaçla yönetim kurulu arkadaşlarımla, çıktığımız bu yolda durmadan, duraksamadan, tereddüde düşmeden yolumuza devam edeceğiz. Ülkemiz, Türk milleti daha yüce gelişmelere laiktir. Sizi ve eşinizi bugün aramızda görmekten çok mutluyuz. Bizi gururlandırdınız" diye konuştu.   

         Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, “Halkımızı Bilinçlendirme Derneği  olarak Kamu yararına yaptığınız, faaliyetlerle uluslararası bir değer kazanıyorsunuz ve bunlar bizi çok mutlu ediyor.Başarılarınızı kutluyorum. Bizler de, elimizden geldiği kadar, üzerimize düşen ne varsa, yapmaya hazırız.Eşim Hacer Katırcı'da, Bafra'da sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını takip ediyor. Elinden geldiği kadar onların çalışmalarına katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

           Konuşmalardan sonra yönetim kurulu üyeleri, Bafra  Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı ile birlikte karşılıklı sohbet ettiler.