Advert
EVET ŞEHİTLER ÖLÜR!
Gonca Vural

EVET ŞEHİTLER ÖLÜR!

Doğuda görev yapan bir doktorumuzun anlattığı gerçekler:

 

            'PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.

 

            Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.

 

            Okula giden her çocuğa devlet harçlık veri...yor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.

 

            O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).

 

            Bu yardımda sadece beyana bakıyorlar. Adam 5'i 50 yazdırabiliyor. Van'da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa                az gelir.

 

            Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.

 

            Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini'

Tabiki istemezler, ama bizler yinede çocuklarımıza olsun yavrum görevin doğusu batısı olmaz, görev kutsaldır deriz. Askere giderken de aynı şeyleri söyleriz. Allahın dediği olur, ve sonuç yine garibana olur.

 

 

 

            Yavrum akşam vakti ölünürmü?Sen en çok akşam vakitlerini severdin, ölümünde bu vakittemi olacaktı, ama ben artık akşam vakitlerini hiç sevmeyeceğim yavrum!

Diye feryat edişi hala kulaklarımızda şehit anasının, yürek yangısına ortak olduk, ama ateş düştüğü yeri yakıyor her zamanki gibi, bizler elimiz kolumuz bağlı, çaresizlik içinde sadece seyrediyoruz.

Topraktan kan kokuları geliyor. Bizler her ne kadar kabul etsekte, şehitler ölmez desekte olüyorlar. Bizler kabul etsekte bu kadar genci toprak kabul etmeyecek.

Vatanımızı elbette böldürmemek için, gerekirse canımızıda vereceğiz ama böyle değil, ırkçılık yapan, ikilik çıkaranların kendi menfaatleri uğruna bunca gariban gencin, ailelerinin kanı üzerinden, adınıda vatan savunması koyanlar için değil.

 

            Ortada dönen dolapları artık küçücük çocuklar bile biliyor.Kimse benim ve çocuğumun üzerinden rant sağlayamaz. İstendiği zaman bu kirli oyunun bitirileceğini herkes biliyor.

Ben anneyim, tüm şehit anneleri gibi. Oğullarımı askere gönderirken, bayrağa sarılı tabutuyla geri dönmesini bekleyemem. Bu şiddeti bu rezaleti bitirirse ancak anneler bitirir. Vatan saolsun ama benim yavrumda saolsun, sağ salim askerliğini yapsın gelsin isterim, binbir zahmetle büyüttüğüm, gözünün bir damlasına bile kıyamadığım yavrumun bir avuç kahpenin kurşunlarına hedef olmasına dayananam, tüm şehit anneleri gibi.

 

            Sizlere toz pembe bir yazı yazmak isterdim ama, pembeler toprağa karışıyor. Bayrama çok az kaldı gençler annelerin, babaların yürekleri yaralı, ellerini öpeceği çocukları toprak altında bumu ilahi adalet, kader. Artık kaderi parası olanlar yazıyor, erk sahibi olanlar yazıyor, gerisi boş.

                                                                                                       

            sevgiyle kalın

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500