Advert
KARARLAR BU KADAR BASİT GEÇİŞTİRİLEMEZ, İNSAN CANI BU
Gonca Vural

KARARLAR BU KADAR BASİT GEÇİŞTİRİLEMEZ, İNSAN CANI BU

17 Şubat Pazar, saat 19 civarları, Engiz Bafra arası Cigara mevkiinde bir trafik kazası oluyor

 

17 Şubat Pazar, saat 19 civarları, Engiz Bafra arası Cigara mevkiinde bir trafik kazası oluyor. Bu mevkide daha öncede kazalar oldu ama bu kadar vahim olanı ne ben ne sizler duymuşsunuzdur. Çünkü tamamen karanlık ışıklandırılmamış bir bölge ve ışıklandırılması Karayollarına mı yoksa Çalık Yedaşa mı ait?

 

Kaza nasıl oldu tam sonuca ulaşılmış değil, ama ben sonrasını anlatacağım ki

başkaları yaşamasın. Kader, ömrü bu kadarmış, takdiri ilahi inanıyoruz ama

İnsanlık da ölmüş.

 Pazar ve trafiğin yoğun olduğu saat, Cevat da Engiz den Bafra ‘ya dönerken

Nasıl olduğu muallakta olan kaza oluyor ve cigara da durak yanına araba kayıyor

Çünkü arabanın sol arka ve ön tarafı darbe almış, şoför kapısı sallanıyor, ne koltuklarda ne de diğer taraflarda hasar yok.

Cevat arabadan yola sağ mı çıktı, yoksa yola mı savruldu orası da meçhul, çünkü arabadan 100 metre uzağa sürüklenmiş, neden mi? Çünkü üzerinden gelen geçmiş, bildiğimiz, söylenen sekiz dokuz araç üzerinden geçmiş sürümüş, parçalamışlar çocuğu, en son duran araç üzerinden geçtikten sonra neyin üzerinden geçtik diye durmuşlar ve el fenerleri ile diğer araçları durdurmaya çalışmışlar, Sinoplu aileye teşekkür ediyoruz, en azında vicdan sahipleriymiş, eğer durmasalardı herhâlde parçasını bile bulamayacaktık yeğenimin.

 

Diğer araçlar hatta ilk geçen araç hiç mi merak etmedi ne ezdim diye, vicdanı olan biri hayvan ezdiğinde bile içi sızlar, onlarda can taşıyor.

Belki de ezdikten sonra dursaydı yaşıyor olacaktı. Çünkü diğer araçlar üzerinden geçmiş olmayacaktı.

Bir saat sonra jandarma olay mahalline geliyor, nöbetçi savcı geliyor, itfaiye geliyor, acaba görevlerini tam anlamıyla ne kadar yapıyorlar?

Savcı incelemesini yapıyor, jandarma incelemesini yapıyor, itfaiyede yerleri yıkıyor oda son görevi tamamlıyor.

Cesedi Bafra Devlet Hasta hanesi morguna getiriyorlar, Savcı otopsiye gerek görmüyor, olay belli diye, zaten parçalanmış çocuk, raporlarını tutuyorlar.

Kardeşlerim, yeğenlerim, kazayı duyan yakınlar Hasta hanenin bahçesinde bekliyoruz. Kardeşlerim ceset tespiti için morga girdiklerinde gördükleri karşısında dehşete düştüler, hastanedeki hicabçı izne çıkmış, otopsi yapılmadığı için nöbetçi savcı cesedin dikilmesi görevinin kendilerinde olmadığını söyleyerek, görevi Hasta haneye devrediyor, fakat hicapçı izinde olduğu için bu görevin yapılamayacağını söylüyorlar, olay çıkmaması için zor zapt ediyoruz kardeşlerimi yeğenlerimi.

Hastanedeki güvenlik görevlisi ezile büzüle bir şey yapılamayacağını söyledi. Karşımıza başka muhatap çıkmıyor. Cesedi dikmeden bağırsakları dışarda, kafatası patlamış, bacak kopmuş şekilde, verdiler, mezarlıktaki hoca muşambayla sararak vücudu toplamaya çalıştı ve öylece de gömüldü.

 

Ertesi gün olay yerine giden kardeşlerim, yeğenlerim itfaiyenin yıkayarak kenarlara saçılan kemik parçaları, beyni, kopmuş çene, dişlerini topladılar.

Sizce hangi birim görevini doğru yapmış. Böyle bir acıyı Allah kimseye yaşatmasın ve böyle ölüm de kimseye göstermesin.

 O gece başka bir arabanın, trafik tarafından alınıp sanayiye çekilmiş olduğunu haber aldık, ertesi gün arabanın hasarlı ve altının boydan boya kan içerisinde deri saç kalıntıları olduğunu gördük, plakasını tespit ettik, sahibi ortadan kayboldu, nasıl vicdan sahibiyse baş sağlığı bile dilemedi. Diğer araçlarda tespit edildi,

Üzüldüğümüz nokta iyice duyarsız, merhametsiz insan olamaya başlamamız.

Böyle feci bir şekilde ölüm, üzerinden geçenlerin aramaması nasıl bir insanlığa sığar. Korku bahane olamaz, bilmiyorum nasıl yaşayacaklar bu duyguyla.

Çok fazla detaylı yazdığımı düşünebilirsiniz ama öyle değil, üzerinden çok sayıda araç geçen insanı düşünürseniz az yazdığımı bile anlayacaksınız.

Olay mahallinin acilen ışıklandırılması lazım, en çok kazalar orada oluyor bunu herkes söylüyor ama kendi kendine, tabi olayı BİMERE taşıdım lütfen sizlerde insan haklarına uygun olmayan şikâyetlerinizi buraya iletin hemen dikkate alıyorlar.

İnşallah gerekli merciler doğru karar verirler, bizim yaşadığımızı kimse yaşamaz,

Cevat, Bafra’da 20 yıldır Arçelik firmasında servis görevlisiydi, hemen hemen Bafra’da herkesin evinde bir cihazını tamir etmiştir, geride gözü yaşlı annesi, eşi ve iki tane yavrusunu bıraktı, 40 yaşında hayata böyle elim bir şekilde veda etti.

                                               

                                           Sevgiyle kalın, yüreğinizden merhamet eksik olmasın.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500