Advert
AYNA
Metin Bostancıoğlu

AYNA

Ayna benim için sadece saç taramak, kıyafetimizi görmek ve düzeltmek için kullanılan bir eşya değildir. Çoğunlukla , saç ve kıyafeti düzeltmek için bakılırsa da asıl kullanılması gereken, bakılması gereken yerimiz gözlerimizdir.

 

AYNA

                                                               mbostancioglu57@gmail.com

 

Ayna benim için sadece saç taramak, kıyafetimizi görmek ve  düzeltmek için kullanılan bir eşya değildir. Çoğunlukla , saç ve kıyafeti düzeltmek için bakılırsa da asıl kullanılması gereken, bakılması gereken yerimiz gözlerimizdir.

Aynada gözlerimizin içine bakarak kendimize sormalıyız:

-         Yaptıklarını beğeniyor musun ?

-         İyi bir aile babası mıyım ?

-         Verdiğin kararlar ve yaptıkların kendin, çevren ve  memleketin için doğru mu ?

-         Senin sosyal sorumluluğun yok mu ?

- Ülkeyi  yönetecekleri doğru mu seçiyorum ? 

Bu sorular ve bunlar gibi yüzlerce soruyu kendimize aynada 

gözlerimizin içine baka baka sorarsak, alacağımız cevaplar bizi düşünmeye sevk edecektir.

        İnanıyorum ki, hepimiz her yaptığımızın daha iyisini yapabilecek kişileriz. Keşke ile başlayan cümlelerimizle yaptıklarımızı beğenmeyip, şimdiki aklımıza göre başka yol ve yöntemleri az mı düşündük.

Aklın ve bilimin gösterdiği yolda güzeli, doğruyu seçmek ve gerekeni yapabilecek durumda iken bunları yapmamaktan sorumlu olacağımızı unutmayalım.

19 Mayıs 1919’dan 91 yıl sonra bugün, kurtuluş savaşını başlatan Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı günlerdeki zor şartları düşünelim;

19 Mayıs 1919’dan 91 yıl sonra bu gün hala ülkemizin parçalanmak istendiğini görüp , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin niteliklerinin ortadan kaldırılmasını isteyenlere karşı ne yaptığımızı, yapabildiğimizi , yapmamız gerektiğini aynada kendimize soralım;

Bunları gözlerimizin içine bakarak kendimize sorarsak ve çevremizdekilerle paylaşırsak doğruyu bulacağımızı zannediyorum.

Hukuk fakültelerinin ilk sınıflarında okutulan çok önemli bir ders vardır, Roma Hukuku. Bu derste öğretilen önemli kavramlardan biri BONUS PETER FAMILIES’tir.

Bonus Peter Families  iyi aile babası demektir. Roma Hukuku’nda özen yükümlülüğünün ölçütü olarak kabul edilen soyut bir kişidir. İyi aile babasıdır. Her yaptığı işte dikkatli ve özenlidir. Başta ailesine olmak üzere sorumluluk duygusu olan bir kişidir. Bonus Peter Families özelliğinde bir kişi sadece çekirdek ailesi eşi ve çocukları için değil, annesi, babası, kardeşleri, yeğenleri, arkadaşları, komşuları,birlikte çalıştığı insanlar, tüm yurttaşlar ve  tüm insanlar için sorumluluk duygusu olan bir kişidir. Bu özellikleri nedeniyle daima başarılı sevilen ve sayılan bir insandır. Güzel insan, adam gibi adamdır.

Soralım aynada kendimize, gözlerimizin içine baka baka  “ben bir iyi aile babası mıyım?”

Eğer cevabınız evet değil ise tepe taklak gidiyorsunuz demektir, Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanı da olsanız.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500