Advert

Anlamlı hizmet

Altınkum Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği örnek bir çalışmaya imza attı.

Anlamlı hizmet
Anlamlı hizmet

Dernek OMÜ Rektörlüğünün tahsis ettiği araziye 'Altınkum Zihinsel Engelliler Okulu, Eğitim, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi' kuruyor

Altınkum'a Zihinsel Engelliler Okulu, Eğitim, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi' kuruluyor. Altınkum Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin tahsis ettiği 3 bin metrekare arsa üzerinde temel alanı 2 bin 20 metrekare olan toplam 4 bin 200 metrekarelik Zihinsel Engelliler Okulu, Eğitim, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yaptırıyor.

OMÜ'YE TAHSİS EDİLECEK
İnşaat çalışmaları süren bina tamamlandığında Zihinsel Engelliler Okulu, Eğitim, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin mülkiyeti ve kullanma yetkisi OMÜ Rektörlüğüemrine tahsis edilecek. Mimari ve statik projeleri ile elektrik, su, kalorifer projeleri dernek tarafından yaptırılan merkezin sıva dahil kaba inşaat malzemeleri hayır sever ve işadamları, müteahhitlik hizmetlerinin önemli bir kısmı ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor.
2011'DE TAMAMLANACAK
Okulun teknolojinin en son imkanları ile donatılacağını belirten Altınkum Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Nafiz Kaza, "Bu okul, eğitim, tedavi ve rehabilitasyon müessesi bünyesinde aynı zamanda zihinsel engelli çocukların aileleri de eğitim alacaklardır. Kaba inşaat, sıva ve çatı dahil olmak üzere 2011 yılı Mart ayı sonunda müteahhit firma tarafından teslim edilecektir. Derneğimizin referans çalışmaları ile inşaata taahhüt edilen maddi ve nakdi katkılar, OMÜ Vakfı üzerinden şartlı bağış olarak inşaata kullanılmak üzere müteahhit firmaya aktarılacaktır" dedi.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Kalan inşaat malzemelerinin en kısa zamanda hayırsever ve iş adamlarının katkılarıyla temin edileceğini ve inşaatın tamamlanacağını belirten Kaya, "Desteklerini bizden esirgemeyen 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne, 19 Mayıs Üniversitesi Vakfı Başkanlığına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne, Büyükşehir, Atakum, 19 Mayıs Belediyele Başkanlıklarına, çalışmalarımaz gönül kapılarını açarak başarıya ulaşmamıza imkan sağlayan Samsunlu hayırsever ve işadamlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500