Advert

BAFRA’DA ENGELLİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Bafra Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs 2010 tarihleri arası sakatlar haftası olması dolayısıyla, ‘5. Engelliler Şöleni’ yapıldı.

BAFRA’DA ENGELLİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
BAFRA’DA ENGELLİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

 

Bafra Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs 2010 tarihleri arası Sakatlar Haftası olması dolayısıyla, ‘5. Engelliler Şöleni`  şenlik yürüyüşü, İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Sakatlar Derneği Bafra Şubesi önünden başladı.

 

Bafra Askerlik Şubesi önünde yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anısına Sosyal Hizmetler ve Çocuk esirgeme Kurumu Bafra Şubesi, Bafra Sakatlar Derneği, Ortopedik özürlüler derneği, Özel Bafra Yeniden doğuş özel eğitim rehabilitasyon merkezi,6 Nokta Körler Derneği ile Bafra Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Derneği adına Atatürk anıtına çelenk kondu.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin günün anısına yaptığı konuşmada,”  Ülkemizde ve dünyada, nüfusumuzun yüzde 10’u engellidir. Engellilerle ilgili önceden çalışma yoktu. Toplumların ihtiyaçlarının artması neticesinde en güzel çalışmalar hedefini yakalamıştır. Engellilere ülkemizde gereken ilgi ve alaka her zaman gereken noktada verilmektedir. Engelliler ülkemize çok güzel değerler katıyorlar. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bafra Belediyesi olarak özürlülerimizi önemsiyor ve yaşantımızın bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her çalışma ve attığımız her adım onların da yararlanabileceği doğrultuda olacaktır” dedi.

`Mutluluklar paylaşıldıkça artar, sıkıntılar da paylaşıldıkça azalır` düşüncesi ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, kapsam ve içerik olarak bölgenin ilk engelliler şölenini de Bafra Belediyesi`nin gerçekleştirdiğini dile getirdi. Şahin, özürlülere yaklaşım ve onların güncel hayatında huzur içinde yaşamalarını sağlama girişimlerinde bulunduklarını ifade ederek, onlarla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini sözlerine ekledi.

Bafra ilçe Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin ise, “En iyi hizmet güzel ve kutsal insana yapılan hizmettir. Bu hizmeti alan kesim hayata tutunmaya çalışan yaşama azmi içerisinde yaşam mücadelesi veren engelli kesim olduğu zaman daha da artmaktadır” diye konuştu.   

Tüm engelli gruplar adına konuşma yapan Bafra Sakatlar Derneği Başkanı Nesrin Yenen, Engellilerin tüm yaşamının mücadele içersinde geçtiğini, dünyanın birçok yerinde engellilerin varlığının henüz yeni fark edildiğini söyledi. Yenen,” Bugün ülkemizde yaklaşık 16 milyon engelli yaşıyor. Aileleriyle birlikte 45 milyon’dan fazla insan sorunlardan direkt olarak etkileniyor. Bafra İlçemizde de 2 binin üzerinde engelli vatandaşlarımız mevcut ve engelle karşı karşıya. Özürlü insanlarımızın yaşadığı sorunlar yalnızca kendilerine ait değil ailenin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak meselesidir. Her insan gibi özürlülerinde hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan varlıklarını sürdürmesi, uluslar arası sözleşmede ve anayasamızda da belirlendiği gibi temelde insan hakları konusudur” şeklinde konuştu.

 

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ,”Ülkemizde 8,5 milyon vatandaşın özürlü olduğu tahmin edilmektedir. Aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 20 milyon vatandaşımızın, yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek, kendini yetiştirebilen ve üretken bireyler olarak Türk halkına yakışır biçimde hayat sürebilmelerini sağlamak herkesin en önemli görevidir" dedi.

Türk toplumunun asırlardır engelli vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Boyacı, bugün de 81 ilde 928 ilçede düzenlenen etkinliklerle devlet-millet kaynaşmasının devam ettiğini kaydetti.

 

Boyacı, "Sorunları birlikte aşacağız. İnsanca bir hayat ve geleceğe huzurla, güvenle bakabilmek için birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.

Yürüyüşe ve açılış programına Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, Kızılay Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Kamu Kurum ve Kuruluşları yöneticileri, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, Bafra ilçe Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aruk, BBP MKYK Üyesi Bilal Şahin,  Okul Müdürleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Sendika temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, mesleki oda temsilcileri, engelli dernekleri üyeleri, çok sayıda engelli vatandaş ve davetli katıldı.

 

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı günün anısına ziyaret eden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Bafra Şubesi Müdürü Muzaffer Şahin ve engelli dernekleri, bölgede bulunan sorunları görüştü. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı,” Sizlerin bizi ziyaret etmesi bana bir hediyedir. Biz her zaman sizlerin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500