Advert

YENİLİK

Yepyeni olup en baştan kuşanmalı şimdi. Eskiye dair kırgınlıkları süpürüp yeni ile şekillenmeli. Bilimde yeniyi lâkin klasik eserleri okurken eskiyi tercih etmeli.

YENİLİK
YENİLİK Admin

Yepyeni kıyafetle bayram günüymüş gibi süslenip ayna karşısına geçme vakti şimdi. ‘Yeni bir kitap planlamak için en iyi zaman; bulaşık yıkadığın zamandır.’ demiş Agatha Christie. Bu sözü ilk duyduğunuzda içinizden gülmüş olabilirsiniz. Türk insanının aklına bir yenilik, icat da en olmadık zamanlarda gelir. Bayanlar bulaşık yıkayıp temizlik yaparken, beyler de araba yıkayıp araç kullanırken hatırlar belki de en iyi planını. Okumaya başladığımızda bile sevmediğimiz kitapta kaçımızın dikkati dağılmıyor ki. Sayfalarda gezinirken bile yeniye ve eskiye dair anılara dalıveriyoruz.

     Yeniliğe, huzur ve hayata dair ne varsa içimizde saklı. Yeni aldığımız ucuz ama kullanışlı bir kalem, yeni bitirdiğimiz yağlı boya tablo, yeni mezun olduğumuz fakülteden ayrılışın o günkü hüznü, yeni bir kitaba başlamanın bizde yarattığı tesir, yeni bir işe alınmanın heyecanı, bebeğimizin sağ salim dünyaya gelmesi…. Yenilik ve yeniliğe dair her şey. Güzeldir güne taze başlamak ve bir hedefe tam odaklanmak. Yeni olmanın adı, tadı, özgüveni fark yaratır gülüşümüzde bile.

 

     ‘Yaşadığın şehir özgür değilse sen de özgür olamazsın.’ diye söylemiş Ahmet Ümit. Yaşadığımız şehir, oradaki yenilikler bile bizi şekillendirir. Özgür fikirlerimizle büyür bilim ve yenilik de. İnsan varsa orda bilim var, insan varsa orda yenilik var ve insan varsa orda paylaşım var. Edip Cansever: ‘Duyuyor musun? İnsanın insandan aldığı bütün yaraların merhemi insandadır diyorum sana.’ çığlığıyla haykırmış insanın önemine. Yeniliğin özü de var oluşu da, eğitinin sesi de yine biz insanda. Yeniliğe dair, insanca yorumla yücelen yepyeni fikirlerle çoğalın.

KONUK YAZAR

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500