Advert

23 Nisan’ın Kolombiyalı Öğrencileri OMÜ Vakfı Kolejinde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji; TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında eşleştikleri Kolombiya ekibini törenle karşıladı.

23 Nisan’ın Kolombiyalı Öğrencileri OMÜ Vakfı Kolejinde
23 Nisan’ın Kolombiyalı Öğrencileri OMÜ Vakfı Kolejinde Admin

Misafir öğrencileri bayraklar ve İspanyolca cümlelerle karşılayan öğrenciler, yöresel müzik ve danslarla doyasıya eğlendiler. Hediyelerin ve ikramların ardından evlerine misafir olacakları ailelerle tanıştırılan Kolombiyalı öğrenciler, karşılama ve hediyelerle unutulmaz bir eğlence yaşadılar.

23 Nisan Çocuk Şenliği; 19 Mayıs’ın 100. yılı onuruna Samsun’da başlayıp Ankara’da devam edecek

OMÜ Vakfı Kolejinde ayrıca karşılıklı kültürel değerlerin anlatıldığı “Kolombiya Sokağı” ve “Atatürk Müzesi” büyük ilgi gördü. Farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği; Millî Mücadele’nin başlangıcının 100. yılı şerefine Samsun'da başlayıp Ankara'da 25 Nisan’a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde düzenlenen ve Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının destekleriyle yürütülen şenliğe; 40'tan fazla ülkeden, yaşları 9 ile 13 arasında değişen 800 çocuk, 2 ila 4'er mihmandar (konuk ağırlayan) ve yabancı basın mensuplarından oluşan toplam bine yakın kişi katılacak.

Birbirinden güzel etkinliklerle geçecek

Samsun'da ilk defa gerçekleştirilecek olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında; 'Fotoğraflarla 41. Yıl' sergisi, Samsun Valisi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kabulleri, festival yürüyüşü, sokak gösterileri, çevre gezileri, şenlik pikniği, 23 Nisan Gala Gösterisi gibi etkinlikler düzenlenecek.

Şenliğin Ankara kısmı ise Anıtkabir ziyareti ile başlayacak, devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulü ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ndeki 'Cumhurbaşkanlığı Gala Özel' programı gerçekleşecek. TBMM Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü kabulü ile son bulacak olan şenlikte; konuk edilen 40'dan fazla ülke çocukları, unutulmaz anı ve arkadaşlıklarla ülkelerine yolcu edilecek.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500