BAFRA BELEDİYESİ BETON YOLDA SÖZ SAHİBİ

Samsun ilçeleri arasında beton yol uygulamasını ilk başlatanlardan biri olan Bafra Belediyesi, sıkıştırılmış beton (SSB) yol yapımına, belirlenen program dâhilinde devam ediyor.

BAFRA BELEDİYESİ BETON YOLDA SÖZ SAHİBİ
BAFRA BELEDİYESİ BETON YOLDA SÖZ SAHİBİ BafraHaber

139 Mahallesi bulunan ilçede yol sorununa köklü çözümler bulmakta kararlı adımlar atan Bafra Belediyesi kısa süre içerisinde, aralarında ilçe merkezine 80 km uzaklıkta bulunan Gökalan mahallesinin de bulunduğu birçok noktada yaklaşık 38.175 metre beton yol çalışması gerçekleştirdi.

Bafra Belediyesi ilçeye kazandırılan Beton Santrali sayesinde ekonomik ömrü diğerlerine kıyasla oldukça uzun olan sıkıştırılmış beton yol yapımında örnek teşkil ediyor.

Ağır taşıt trafiğinin ve mevsimsel değişikliklerin çok olduğu ülkemizde, dayanıklılık ve uzun ömür özellikleri ile beton yollar çok önemli bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Sıkıştırılmış Beton Yolun, asfalta göre daha ekonomik ve uzun ömürlü olması, bugün yapılıp yarın trafiğe açılabilmesi, özel makine ve artı maliyet gerektirmemesi ve çalışmalarda mevsimsel sorun yaşanmaması gibi oldukça fazla avantajı bünyesinde barındırdığını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Birçok Avrupa ülkesinde ağır trafik taşıyan yolların ortalama % 40’ı beton yollardan oluşturulmuş durumda. Farklı bölgelerdeki yol üst yapı sistemi seçimlerinde iklim şartlarının yanında, trafik yükü, yol ömrü ve ekonomiklik gibi kriter dikkate alınıyor. Bafra’mız ülkemizin en önemli ovalarından birine sahip. Ağır taşıt trafiğinin sık yaşandığı ilçemizde özellikle dış mahallelerimizde sıkıştırılmış beton (SSB) yol çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz” dedi.

Bölgede sıkıştırılmış beton yol hizmetini hayata geçiren ilk belediyelerden biri olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Kendi üretimimiz olan bu sistemle tasarrufun yanında, oldukça uzun sürecek yol konforu da sağlıyoruz. 139 mahallesi ile geniş bir hizmet ağına sahibiz. Kısa süre içerinde ilçemiz genelinde 38.175 metre beton yol çalışması gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ilçede sıkıştırılmış beton (SSB) yol tercihini en üst seviyelere çıkarmaya yönelik tüm çabalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

 

BAFRA BELEDİYESİ