Advert
Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a açık mektuptur.
Gonca Vural

Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a açık mektuptur.

Aslında Yusuf Ziya Yılmaz’ı ilk kez yakından görme fırsatım geçen yaz yine bu dönemlerdi galiba.

Türk Yunan Dostluğu Gecesine bizde davet edilmiştik .Sağ olsun Recep Yılmaz ağabey organizede yer aldığı için ordaydık. Bu yazıyı çok önceden yazacaktım kısmet bu güneymiş. Tabi Başkan gelecek dendi bekliyoruz merakla, bende şöyle bir olgu vardır kişiyi birebir görüp hareket, konuşma, mimiklerini görmeden o kişi hakkında konuşmam, çünkü genelde yanılırım. Ha benim yanılıp yanılmamam çok  önemli değil ama parti gözetmeden hem kendi ilçemizde hem de büyükşehirde oylarımızı verdiğimiz insanlar hakkında biraz önemimiz olsun.

    Neyse konuya geleyim evet Yusuf Ziya  Samsun Şehir Kulübünün Salonuna girdi yanında iki kişi vardı, korumaydı galiba. Nasıl bir izlenim oluştu, kalın ve gözlerine yakın sert duran kaşlarının altında merhametli şefkat dolu gözler ve bakışlara sahip babacan, mütevazı, lider, asil fakat kibir ve gururdan eser yok, samimi içten insani değerlere sahip bir insan. Mübadelede karşılıklı acılar çekmiş insanlara  tekrar dost köprüsü kurarken onlarla birlikte kaç kişinin gözlerinden yaş gelir. Çok fazla kalamadı, herkesi selamladı gitti.

   Evet, Başkan’ım sizi tanıdığıma memnun oldum en azından başkalarına anlatırken diyebiliyorum, Samsun’u Samsun yaptı, çok güzel projelere imza attı, görsel anlamda en güzel şehirlerin arasına kattı, kadınlar için yapılan projelerde cabası.

    Evet, Başkan’ım Bafra hangi işe el attıysa ne basiretsizlik varsa ya yarım kaldı ya vazgeçildi diğer bölgelere kaydı yatırımlar. Milletvekilleri, kimse sevemedi Bafra’yı, kısır bir döngünün içindeyiz, oysaki en verimli ve görsel anlamda da en büyük ilçeyiz ama kendi kabuğumuzu kıramadık.

    Başkan’ım kaç yıldır başlanmış yarım kalmış çürümeye bırakılmış kocaman bir hastane binası değerlendirilemedi, tekel binamız çürümeye terk edildi,iş adamlarımız tarafından yaptırılan Turizm Fakültesi başlayamadı, üstelik Turizm Lisesi de kapatıldı, tadilat yapılması gereken tarihi kaç yıllık bir köprümüz var, Kızılırmak’ın kenar kısımları turizme kazandırılacaktı, yapımı başlandı durdu. Eskişehir’deki kadar olsa yeterdi bize ama o da ne oldu anlamadık durdu çalışmalar. Şehirdeki insanların gidecekleri bir yer yok, kadın projeleri askıda kalıyor. Vezirköprü’de Taş han’ı turizme kazandırdınız, Samsun’da yine öyle çalışmalar, güzelleştirmeler devam ediyor ve bizim Bafra’da kadınların sabit durup el emeklerini becerilerini daimi olarak sergileyip satabilecek, ekmek paralarını kazanacakları bir yer yok. Lütfen Başkan’ım Bafra’nın da kaderini sizin değiştireceğinizi bildiğimiz için oylarımızı size verdik. Ve biliyoruz ki siz yaşadığı şehrin insanlarının insani düzeyde rahat yaşamaları için  çalışmaya çalışan ve bunu da başaran bir lidersiniz. Lütfen konuşun bizimle.

 

 

 

Saygılarımla…

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500