Projelerimizi, geleceği düşünerek planlıyoruz

Sıbyan Mektebi öğrencileriyle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yaptığımız her hizmeti, attığımız her adımı sadece bugünü düşünerek değil, geleceği düşünerek planlıyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar, yaptığımız yollardan, binalardan çok daha önemli" dedi.

Projelerimizi, geleceği düşünerek planlıyoruz
Projelerimizi, geleceği düşünerek planlıyoruz Admin

Başkan Osman Genç, yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ndeki Şehit Türkan Türkmen Sıbyan Mektebi’ndeki minik öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, yakından ilgilendiği miniklerle sohbet etti, onların sorularını yanıtladı. Öğrenciler ile onların değer ve potansiyellerini önemsediklerini vurgulayan Başkan Genç, çocukların önemli bir hazine olduğunu belirterek, onları geleceğe donanımlı hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

'HEDEF, DONANIMLI BİR GENÇLİK'

Belediye olarak çocuk ve gençlerin gelişmesine katkı sunacak her türlü projenin içerisinde yer almaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Dünyamız çok hızla gelişiyor. Dolayısıyla kendisini sürekli geliştiren toplumlar geleceğe daha umutlu bakar. Bu nedenle bilgi çağında eğitime çok önem veriyoruz. Bugüne kadar eğitime 40 milyon liraya yakını fiziki ve teknolojik yatırım yaptık. 'Ağaç yaşken eğilir' sözünden hareketle en çok sıbyan mektebini Canik'e yaptık. Amacımız çocuklarımızı bilgili, donanımlı ve değerlerimizle geleceğe hazırlamak. Canik'in eğitimde de en önde olması için üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

'EĞİTİM, YOL VE BİNADAN DAHA ÖNEMLİ'

Amaçlarının, çocuk ve gençlerin gelişmesini sağlayacak her türlü projenin içinde olmak olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Çocuklarımıza imkan sağlamak, onları teşvik etmek, sorunlarına çözüm getirmek bizleri mutlu ediyor. Ayrıca çocuklarımızın yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirmelerini de amaçlıyoruz. Gençlerimizi öyle yetiştirmeliyiz ki, dünyaya söyleyecek sözleri mutlaka olmalıdır. Gençlerimiz ne kadar donanımlı olursa ülkemiz ve milletimiz de o kadar güçlü olur. Yaptığımız her hizmeti, attığımız her adımı sadece bugünü düşünerek değil, geleceği düşünerek planlıyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar yaptığımız yollardan, binalardan çok daha önemli" ifadelerini kullandı.

‘MEDENİYET İDDİAMIZI EĞİTİMLE SÜRDÜRÜRÜZ’

Medeniyet iddiası olan toplumlar için eğitimin en önemli mesele olduğuna işaret eden Başkan Genç, “3. Bin yılda medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, eğitim kalitemizi geliştirmeliyiz. İşte bu nedenle belediye olarak zorunlu görevimiz olmamasına rağmen eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. Bugün Canik’te 5 bine yakın çocuk ve gencimiz, kurduğumuz eğitim tesislerinden yararlanmaktadır. Türkiye’nin en çok sıbyan mektebinin Canik’te olmasının sebebi, milli ve manevi değerlerimize sahip bir gençlikle medeniyet iddiamızı sürdürme arzumuzdur” şeklinde konuştu.