Su Kabağı İşleme Sanatı Sergisi’nin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkez Müdürü Hacı Avcı yaptı.
Avcı, “Sayın davetliler, Bafra Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde açılan Su Kabağı İşlemeciliği Kurs Sonu Sergisi’ne hoş geldiniz.
Bafra’mızda ilk defa usta öğreticimiz Züleyha Çetinkaya tarafından açılan kursumuz pandemi koşulları göz önünde bulundurularak açık havada nezih bir ortamda gerçekleşmiştir. Kadınlarımızın el emeklerini sanata dönüştürdüğü bu kursumuz iki ay sürmüştür.
Mesleki bilgi ve sanatsal beceri edinen kursiyerlerimiz bu kazanımlarını ekonomik katkıya da dönüştürmüştür. Özveri ile çalışan hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdıktan sonra serginin açılışını Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birlikte yaptılar. Açılıştan sonra davetliler sergiyi gezerek Su Kabağı İşleme Sanatı Öğreticisi Züleyha ÇETİNKAYA’dan sergideki sanat eserleri hakkında bilgi alarak bütün davetlilerin beğenisini ve takdirini aldı.
Züleyha Çetinkaya, “İki yıl önce başladığım su kabağı işleme sanatına önce su kabağı üreticiliği ile başladım, sonra süsleme sanatına geçtim, ondan sonra da Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla da öğrenciler yetiştiriyorum. Öğrencilerimle beraber süslediğimiz su kabaklarını ise satarak evlerimize geçim kaynağı sağlıyoruz.” dedi. Daha sonra sergiye katılan davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.