Bafra'da Kurban Bayramı Kutlaması Protokolün Katılımı İle Yapıldı

Bafra’da Kurban Bayramı'nın 2. gününde protokol ve halk bayramlaşması gerçekleşti. Bafra Alparslan Türkeş Parkında ülkenin çeşitli yerlerinden gelen Bafralıların katılımıyla, protokol bayramlaştı.

Bafra'da Kurban Bayramı Kutlaması Protokolün Katılımı İle Yapıldı
Bafra'da Kurban Bayramı Kutlaması Protokolün Katılımı İle Yapıldı Admin

Bafra’da Kurban Bayramı'nın 2.gününde protokol ve halk bayramlaşması gerçekleşti. Bafra Alparslan Türkeş Parkında ülkenin çeşitli yerlerinden gelen Bafralıların katılımıyla, protokol bayramlaştı.

Bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verilerek konuşmalar yapıldı.
İlk olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada, “Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir. Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanların ve yapılan duaların kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, herkese aileleri ile birlikte daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de yaptığı konuşma da; “İnsanları kaynaştıran, birlik beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz.Kurban Bayramı; cömertliğin, rahmet , kardeşlik ve  bereketin bol olduğu, milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dini bayramlarımızdandır. Bayramlar, herkesin birbirini sevgi ve samimiyetle  bir kez daha kucaklaması için bir fırsat olarak  görülmelidir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik eder, Kurban Bayramı’nın tüm Bafra halkına, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim.’’diyerek sözlerini  tamamladı.

Daha sonra ise bayramlaşma için Bafra’ya gelen SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, BASEV-Bafra Sağlık Eğitim Vakfı Başkanı Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Bülent ARSLAN, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı ve HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş ile diğer davetliler birlik ve beraberlik mesajları ile kurban bayramı kutlaması yaptılar.

Bafra’da Kurban Bayramının 2.ci gününde yapılan protokol ve halk bayramlaşmasına ayrıca BADEF’e bağlı dernek başkanları ve yönetim kurulu, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İş İnsanları, esnaflar, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafra